News

De ce plîng icoanele cu Arsenie Boca!

Credincioşii din România trec printr-o perioadă presărată cu minuni divine şi icoane înlăcrimate. Cel puţin asta ar spune oricine, la prima vedere. Totuşi, specialiştii sunt de altă...
19.05.2015 | 16:00
De ce pling icoanele cu Arsenie Boca

Credincioşii din România trec printr-o perioadă presărată cu minuni divine şi icoane înlăcrimate. Cel puţin asta ar spune oricine, la prima vedere. Totuşi, specialiştii sunt de altă părere… Judeţul Vaslui şi Argeş au fost luate cu asalt de numeroşi credincioşi care au dorit să vadă cu ochii lor minunea divină. Câţiva români au trăit pe pielea lor puterea nemaiîntâlnită a credinţei, după ce icoanele din casa lor au lăcrimat, spre surprinderea tuturor. Mulţi s-au îngrămădit să spună că este vorba de un semn divin, alţii sunt convinşi că este vorba despre o escrocherie. Specialiştii, însă, au dat verdictul, din punct de vedere ştiinţific.

Un inventator român a găsit răspunsul?

Unul dintre cei mai cunoscuţi inventatori români, Iordan Stavar, a descoperit în urma unui experiment ştiinţific faptul că, în anumite condiţii de umiditate şi temperatură, condensul care se depune pe anumite materiale „curge” şi se adună sub forma unor „lacrimi”.

“Am făcut un studiu cu privire la apariţia lacrimilor pe unele icoane şi iată cum am procedat: am angajat un pictor renumit în zonă, A. Goja, care a pictat două icoane cu Maica Sfântă şi cu pruncul Iisus. La prima icoană, în acuarelă, a amestecat praf de sticlă şi a făcut cu pensula o reţea de striaţiuni superficiale şi imperceptibile, toate convergând spre ochiul drept, la vedere. Cea de a doua icoană a pictat-o normal, dar identică la aspect cu prima, fără să aşeze vopseaua sub forma unor mici canale superficiale. Concomitent cu picturile, un iscusit pictor de icoane pe sticlă din Chiuzbaia, a pictat câteva iconite. De Sf. Marie Mare, în 15 August, lume multă şi căldură la biserica din deal. Picturile şi iconiţele pe sticlă au fost aşezate pe pereţi, în biserică, fără să ştie nimeni, în afară de mine ce urmăream. După începerea slujbei, când temperatura în biserică a ajuns la 37 de grade şi umiditatea a depăşit 90%, pictura striată a început să scape «lacrimi» pe care le-am observat numai eu, pentru că nimeni nu ştia de experiment. După terminarea slujbei am constatat că cealaltă pictură şi iconiţele pe sticlă s-au umezit, dar nu au «plâns». “, a relatat Iordan Stavar în cartea “Realismul Stiintific si Religios”.

Parapsihologul Lucian Iordănescu a explicat, în exclusivitate pentru SPYNEWS, de ce plâng icoanele cu Părintele Arsenie Boca.

“Se cuplează mai multe energii. Este energia mentală, câmpuri morfogenetice. Când mai multe minţi se centrează către o ţintă, se cumulează acea energie şi provoacă un fenomen. Şi plânge. Unii văd sânge, alţii lacrimi. Oamenii gândesc către icoană. Este vorba doar de puterea minţii. Mentalul inconştient afectează ochiul. Dacă există suficientă convingere că se poate, chiar e posibil. Pe scurt, dacă cineva îşi doreşte cu adevărat să vadă lacrimi pe o icoană, ele apar. Sunt materializările endoplasmatice”, a declarat Lucian Iordănescu.

Pe de altă parte, profesorul şi fizicianul Constantin Antohi, a povestit că el nu a întâlnit niciodată o astfel de minune divină, iar mai mult decât atât, pentru a proba este nevoie de extrem de multe analize şi verificări amănunţite. “Acele icoane trebuie analizate foarte bine. Până nu văd cu ochii mei, nu pot să mă pronunţ. Fizica înseamnă fapte reale”, a povestit celebrul fizician.

O icoană cu părintele Arsenie Boca, adusă de la Prislop de un localnic din comuna vasluiană Puşcaşi, lăcrimează neîncetat de câteva zile. De când au aflat de semnul divin, oamenii au început să se adune cu sutele la coadă ca să se închine la icoana care “plânge neîncetat”. “Era de Sfântul Gheorghe, pe la cinci seara. Când am închis uşa la troiţă, am observat lacrima în ochi, dar am crezut că e de la pictură. Am închis uşa şi am plecat. Când m-am întors zilele următoare, mi-am dat seama că icoana chiar lăcrimează. Dimineaţa lacrima era la mustaţă, acum e mai jos”, a povestit femeia care a descoperit miracolul. În timp ce unii credincioşi cred că icoana care “lăcrimează” este un semn bun, alţii spun că Sfântul Ardealului plânge pentru păcatele noastre.

O altă icoană a părintelului Arsenie Boca ar fi plâns în Argeş. Femeia care a văzut minunea susţine că are şi alte viziuni despre viitorul omenirii. “Ochiul era foarte roşu, foarte aprins, că asta m-a speriat cel mai tare în momentul ăla. Şi am zis > Noi vedem multe nenorociri în jurul nostru. Se întâmplă multe lucruri şi cred că de astea plâng. Nu cred că se întâmplă lucruri bune”, a spus femeia.

Sursă: www.spynews.ro

Tags: