Sport

De ce plânge Cristiano? Și de ce nu se vor mai naște curând caractere fotbalistice ca Ronaldo și Bănel Nicoliță

Cu siguranță ați văzut imaginile din ultimele ore cu Cristiano Ronaldo, care plângea în hohote după ce a pierdut Cupa Regelui Arabiei Saudite. Dar de ce plângea, de fapt, Ronaldo?
03.06.2024 | 19:10
De ce plange Cristiano Si de ce nu se vor mai naste curand caractere fotbalistice ca Ronaldo si Banel Nicolita
De ce plânge Cristiano? Și de ce nu se vor mai naște caractere fotbalistice ca Ronaldo și Bănel Nicoliță
ADVERTISEMENT

Fotbalul ne oferă uneori momente care ne ating profund sufletele. Ne dezvăluie umanitatea din spatele eroilor pe care îi vedem pe dreptunghiul verde. Recent, Cristiano Ronaldo a pierdut finala Cupei Regelui Arabiei Saudite și la final a plâns ca un copil aflat la început de carieră și care ratează o primă medalie importantă.

De ce plânge Cristiano? Și de ce nu se vor mai naște curând caractere fotbalistice ca Ronaldo și Bănel Nicoliță

Dar de ce a plâns Cristiano Ronaldo, un sportiv care câștigă 547.000 de euro pe zi? Un fotbalist care a câștigat cam tot ce se putea câștiga în sport.

ADVERTISEMENT

Cristiano s-a născut într-o familie modestă din Madeira și a cunoscut greutățile vieții încă din copilărie. Lacrimile vărsate pe gazonul din Arabia Saudită reflectă nu doar durerea unei înfrângeri, ci și amintirile unui băiat care visa la un viitor mai bun, lovind o minge pe străzile sărace ale insulei unde s-a născut.

Pentru el, fotbalul a fost calea de a-și depăși condiția, de a-și ajuta familia și de a deveni unul dintre cei mai mari fotbaliști ai tuturor timpurilor. Dacă nu chiar cel mai mare. Lacrimile sale sunt dovada clară a pasiunii pentru acest sport, a sacrificiilor colosale făcute pentru a fi în vârf. Deși a ajuns la 39 de ani pe terenul de fotbal, foamea de rezultate îl obligă să-și caute hrana în meciuri, în goluri și în trofee. Și acum, pentru Cristiano, urmează EURO 2024. La Campionatul European din 2016 și-a astâmpărat foamea de la echipa națională, dar, cu siguranță, i se va deschide din nou apetitul începând cu 14 iunie.

ADVERTISEMENT

Bănel Nicoliță a venit cu mâna distrusă și umflată să joace fotbal! Pentru că ne-a promis că vine!

În paralel, trebuie să vă spun povestea lui Bănel Nicoliță din ultimele zile. Întâmplare nemediatizată prea mult, însă trăită de mine, văzută de mine. Pe Bănel îl știe toată România! Un băiat crescut într-o familie săracă din Făurei, care a învățat de mic ce înseamnă sacrificiul și munca pentru fiecare dumicat de pâine. Încă din copilărie și-a găsit salvarea în fotbal, unde a făcut mereu diferența datorită determinării și dăruirii sale pe teren, fie că a fost la Steaua sau la echipa națională.

Ce nu știe multă lume este că Bănel a fost prezent în echipa FANATIK la Cupa Presei la Fotbal. Competiția îți permite să ai în lot doi stranieri (adică doi foști fotbaliști). FANATIK i-a avut pe Bănel Nicoliță și pe Giani Kiriță. Ambii au jucat ca și când ieri s-ar fi retras din fotbal. Doar că Bănel a venit la Cupa Presei cu mâna distrusă. Se accidentase cu o zi înainte la o altă competiție, însă pentru simplul fapt că ne-a promis că va fi prezent alături de noi la duelul cu celelalte redacții, Bănel și-a făcut apariția.

ADVERTISEMENT

Deși avea mâna umflată și la fiecare duel cu un adversar se vedea pe el că strânge din dinți de durere, Bănel a continuat să joace. Ba chiar a reușit și câteva goluri de Champions League. După cele două meciuri jucate în prima zi, Nicoliță a mers direct la spital pentru a-și pune mâna în ghips, deși o putea face înaintea competiției și să nu mai vină la Cupa Presei. Ce a arătat Bănel prin prezența sa la Cupa Presei nu a fost doar o demonstrație de curaj fizic, ci și un omagiu adus rădăcinilor sale modeste, unde dăruirea și lupta pentru fiecare șansă erau singurele opțiuni.

Bănel Nicoliță
Bănel Nicoliță își pusese o fașă pe mână, apoi a mers la spital pentru a-și pune ghips // Foto Cupa Presei

De ce nu se vor mai naște caractere fotbalistice ca Ronaldo și Bănel Nicoliță?

Răspunsul poate fi găsit în valorile și mentalitatea lor, formate în focul greutăților și al speranțelor. Ronaldo și Bănel reprezintă o generație de sportivi care au fost motivați nu doar de glorie și trofee, ci de dragostea pentru fotbal și de dorința de a-și depăși limitele personale. De a-și depăși condiția. Cei doi ne-au arătat, o dată-n plus, că măreția nu se măsoară doar în numărul de goluri sau de trofee câștigate, ci în sacrificiile făcute și devotamentul față de oamenii din jur, față de fani.

ADVERTISEMENT

Lacrimile lui Ronaldo și durerea ignorată de Bănel ne reamintesc că adevărata esență a sportului este competiția pură și capacitatea de a inspira alți oameni prin exemplul personal.

Ronaldo și Bănel, chiar dacă trebuie să păstrăm proporțiile când vorbim de fotbal, sunt două inimi și caractere care pot fi luate drept exemple oricând.

Bănel Nicoliță cu mâna în ghips
Bănel Nicoliță cu mâna în ghips
ADVERTISEMENT