Life

De ce poartă miresele voal și aruncă buchete la nunți. Semnificația celor mai populare tradiții

Ce semnificație au cele mai populare tradiții din ziua nunții. Detaliile pe care nu mulți miri le știu despre marele eveniment din viața lor.
20.05.2024 | 19:12
De ce poarta miresele voal si arunca buchete la nunti Semnificatia celor mai populare traditii
Ce semnificație au cele mai populare tradiții din ziua nunții. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Nunta este unul dintre cele mai importante evenimente din viața unui cuplu. Îndrăgostiții pornesc la drum împreună, iar în ziua cea mare le sunt alături cele mai dragi persoane. Aproape că nu este nuntă la care să nu se respecte tradițiile. Deși mulți miri le pun în practică, puțini sunt cei care știu semnificația lor.

Ce semnifică cele mai cunoscute tradiții din ziua nunții

Nunta este un eveniment special pentru îndrăgostiții care decid să își petreacă tot restul vieții împreună. În România, nunțile încă mai păstrează o serie de tradiții care fac ca ziua cea mare să fie mult mai interesantă.

ADVERTISEMENT

Cu toții știm că vara este sezonul în care se fac cele mai multe nunți. În funcție de zona geografică a României, aceste nunți respectă anumite tradiții. Deși mirii le pun cu mare drag în aplicare, puțini sunt cei care s-au întrebat ce semnifică, de fapt, acestea.

Prima și poate cea mai importantă tradiției este purtatul rochiei albe de mireasă. Această tradiție aproape că a devenit o regulă pentru mirese. Numai cele mai extravagante optează pentru alte culori, precum bej sau chiar negru.

ADVERTISEMENT

Ei bine, rochia albă de mireasă are o istorie interesantă. Această modă a pornit în anul 1840, de la Regina Victoria a Marii Britanii. În cea mai importantă zi din viața sa, Regina Victoria a purtat o rochie deschisă la culoare, impecabilă.

Nunta Reginei Victoria cu Prințul Albert a fost un eveniment grandios. După această nuntă, femeile din lumea întreagă au copiat modelul reginei. Deși nu au optat pentru rochii de culoarea șampaniei, albul a început să devină din ce în ce mai popular în rândul mireselor.

ADVERTISEMENT

Albul purtat în ziua nunții simbolizează puritatea și inocența miresei. În moda actuală, albul este folosit pentru a crea un aspect minimalist, reprezentând, totodată, simplitatea și eleganța.

Ce simbolizează, de fapt, tortul din ziua nunții

Rochia nu este completă dacă mireasa nu are și un voal pe cap. Deși mulți cred că voalul se folosește pentru a crea o imagine complexă a miresei, acesta are o mulțime de semnificații. Cea mai populară provine din Roma Antică, atunci când chipul mireselor se acoperea cu un voal pentru a fi protejate în ziua nunții de energiile negative.

ADVERTISEMENT

La fel de importante precum rochia de mireasă sunt și verighetele. Considerate bijuteriile care îi unesc pe miri, acestea au fost purtate pentru prima dată de egipteni.

Forma lor rotundă reprezintă eternitatea, iar golul din interior face trimitere către necunoscut. Verighetele trebuie purtate neapărat pe inelarul stâng, deoarece aceste este singurul deget cu ”vena iubirii” care merge direct către inimă.

Un alt obicei des întâlnit la nuntă este aruncarea buchetului de către mireasă. Se spune că cine îl prinde urmează să se căsătorească. În trecut, în Anglia anilor 1700, buchetul se arunca pentru a nu mai fi tăiată rochia miresei. Femeile care primeau o bucățică mică din rochia miresei aveau noroc în dragoste.

Momentul așteptat de cele mai multe ori de toți nuntașii este tortul. De obicei, mirii optează pentru un tort cât mai impresionant, fără să îi știe adevărată semnificație. Tradiția spune că tortul de la nunți simbolizează fertilitatea cuplului.

Ultima, dar nu cea din urmă tradiție este purtarea jartierei de către mireasă. În prezent, se spune că jartiera aduce noroc dacă este păstrată de mireasă. Eventual, poate fi lăsată și moștenire. În trecut, aceasta simboliza norocul proaspeților însurăței.

ADVERTISEMENT