News

De ce Prințul Edward nu strânge mâna oamenilor, la funeraliile Reginei Elisabeta? Explicația ține de politețea britanică

Prințul Edward, fratele Regelui Charles al III-lea al Marii Britanii, a explicat de ce nu strânge mâna celor care sunt prezenți la funeraliile Reginei Elisabeta.
18.09.2022 | 18:00
De ce Printul Edward nu strange mana oamenilor la funeraliile Reginei Elisabeta Explicatia tine de politetea britanica
Prințul Edward refuză să strângă mâinile oamenilor strânși să o omagieze pe mama sa, defuncta Regină Elisabeta a II-a a Marii Britanii / Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Prințul Edward, fratele mai mic al Regelui Charles al III-lea al Marii Britani, și soția lui Sophie, a petrecut mult timp alături de cei care s-au adunat în Londra pentru a o omagia pe regretata Regină Elisabeta. Ceea ce a ieșit însă în evidență cu privire la comportamentul prințului, după moartea mamei sale, a fost refuzul său de a da mâna cu oamenii care țineau să își exprime condoleanțele.

De ce nu dă mâna Prințul Edward cu oamenii care o omagiază pe mama lui, Regina Elisabeta

Prințul Edward, Conte de Wessex, și-a petrecut ultimele zile în mijlocul oamenilor adunați din toată lume ala Londra pentru a-și aduce ultimele omagii la catafalcul Reginei Elisabeta a II-a. Doar că, deși oamenii voiau să îi strângă mâna și să îi ofere condoleanțe, fratele Regelui Charles al III-lea al Marii Britanii a refuzat de fiecare dată gestul.

ADVERTISEMENT

Motivul, a explicat cu politețea tipic britanică, este legat de un fapt simplu. Mai exact, fratele Regelui Charles a conștientizat că nu ar putea favoriza doar câțiva oameni, iar dacă ar face o dată gestul de a strânge mâna, ar trebui să o facă de fiecare dată.

”Mi-ar plăcea să strâng mâini, dar ați văzut câți oameni sunt aici? Mi-ar cădea mâinile! Am încercat să evit doar pentru că dacă o fac o dată, ar trebui să strâng mâna tuturor”, a spus Prințul Edward, citat de Spynews.

ADVERTISEMENT

Ce face Prințul Edward ca să înlocuiască strângerile de mâini

Chiar dacă nu strânge mâna cuiva, Prințul Edward este, totuși, extrem de politicos. Dina cest motiv, salutat de mii de oameni de-a lungul timpului petrecut la Palatul Buckingham, lângă catafalcul Reginei Elisabeta a II-a, Contele de Wessex a răspuns la toate saluturile care i-au fost adresate.

Însoțit în fiecare moment de soția lui, Contesa Sophie – care nu s-a sfiit să admire munții de flori aduși pentru a o omagia pe regina defunctă- Prințul Edward nu a ascuns că este impresionat și emoționat de ceea ce se petrece la funeraliile mamei sale.

ADVERTISEMENT

”Am fost copleșiți de valul de emoții care ne-a cuprins și de numărul mare de oameni care au făcut tot posibilul pentru a-și exprima dragostea, admirația și respectul pentru o persoană atât de specială, care a fost mereu alături de noi”, a spus Prințul Edward, conform sursei citate.

Regina Elisabeta a II-a, înmormântată pe 19 septembrie

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a încetat din viață joi, 8 septembrie 2022, la 96 de ani, pe când se afla pe proprietatea ei din Scoția, la Balmoral. Vestea a produs întristare în întreaga lume, regretata regină fiind admirată deopotrivă de șefi de stat, politicieni, cât și de oameni simpli de pe tot mapamondul. Ea este urmată la tron de fiul ei cel mai mare, Regele Charles al III-lea.

ADVERTISEMENT

Funeraliile Reginei Elisabeta a II-a se vor termina mâine, 19 septembrie, în momentul înhumării acesteia. Conform programului anunțat de Palatul Buckingham, funeraliile vor fi transmise în direct, pe 19 septembrie, începând cu ora 10.30 (12.30 ora României).

La slujba de înmormântare vor lua parte peste 2.000 de personalități din întreaga lume, de la șefi de stat precum Joe Biden, președintele SUA sau Naruhito, Împăratul Japoniei, până la membri ai familiei regale a Marii Britanii.

Regina Elisabeta se va odihni alături de Prințul Philip, soțul ei, urmând să fie înmormântată în cripta regală de la Castelul Windsor. Ea va fi coborâtă în criptă în prezența a peste 800 de oficialități, iar apoi familia regală va participa la o slujbă privată de înmormântare.

ADVERTISEMENT