Sport

De ce ProTV a decis să mute meciul Armenia – România pe ProX. Care e motivul

31.03.2021 | 19:19
De ce ProTV a decis sa mute meciul Armenia  Romania pe ProX Care e motivul
ADVERTISEMENT

Pro TV a decis să mute meciul Armenia – România de pe Pro TV pe Pro X. Este o schimbare care i-a bulversat pe microbişti care la începutul meciului nu ştiau postul care va transmite confruntarea. 

Motivul pentru care ProTV a decis să mute meciul pe ProX îl reprezintă faptul că se suprapune peste Ştirile ProTV. Deşi la celelalte meciuri ale echipei naţionale, postul din Pache Protopopescu a decalat programul ştirilor, nu acelaşi lucru s-a întâmplat şi cu Armenia – România.

ADVERTISEMENT

De ce ProTV a decis să mute meciul Armenia – România pe ProX! Cifre mai bune pentru ştiri?

Cel mai probabil, cei de la Pro TV au calculat faptul că meciul de la Erevan nu va produce o audienţă mai bună decât ştirile prezentate de Oana Andoni, astfel că au sacrificat Armenia – România în detrimentul ştirilor. În timpul săptămânii ştirile au audienţe foarte bune şi au mizat că mai mulţi oameni vor urmări ştirile decât meciul.

Decizia este una ciudată în condiţiile în care primele două meciuri din preliminarii, cu Macedonia de Nord şi Germania, au dus Pro TV pe primul loc în ceea ce priveşte audienţele. La România – Macedonia de Nord s-au uitat 2.332.000 de oameni, iar la România – Germania 2.321.000 de oameni.

ADVERTISEMENT

Însă, nu este o surpriză că Pro TV a ocupat primul loc cu cele două meciul când postul din Pache Protopopescu este zilnic între primele trei posturi din România după audienţe indiferent de programul pe care îl transmite.

UEFA anunţă că Armenia – România se vede pe ProTV

Ceea ce este surprinzător este că Armenia – România este primul meci oficial al naţionalei României mutat de pe ProTV pe ProX de când postul a achiziţionat drepturile de televizare ale meciurilor naţionalei României.

ADVERTISEMENT

Decizia celor de la ProTV de a nu transmite meciul i-a luat prin surprindere şi pe cei de la UEFA, care anunţă pe site-ul oficial că meciul Armenia – România se vede pe ProTV şi nu pe Pro X.

Pro TV a transmis toate meciurile din preliminariile pentru Euro 2020, meciurile din ultimele două ediţii ale Ligii Naţiunilor şi meciul de baraj cu Islanda. Absolut toate au fost transmise de Pro TV, inclusiv cele programate la ora 19:00.

ADVERTISEMENT

TVR transmite Campionatul Mondial din Qatar! ProTV transmite Euro 2020

Postul din Pache Protopopescu mai are contract pentru aceste preliminarii pentru meciurile naţionalei României. Rămâne de văzut dacă, după această decizie de a muta un meci al naţionalei României pe postul secundar, va dori să prelungească înţelegerea şi pentru viitoarele preliminarii.

Pro TV va transmite în această vară Euro 2020, competiţie de la care va lipsi România. Însă, Campionatul Mondial de fotbal din Qatar, acolo unde România speră să ajungă, va fi transmis de Televiziunea Română.

  • 10 meciuri va disputa România în preliminariile CM 2020
  • 2.332.000 de români s-au uitat pe Pro TV la România – Macedonia de Nord 3-2
ADVERTISEMENT