Fotbal intern

De ce pune presiune Gigi Becali pe Edi Iordănescu. Tot patronul FCSB l-a dat afară de la CFR Cluj acum trei ani! Exclusiv

14.04.2021 | 00:00
De ce pune presiune Gigi Becali pe Edi Iordanescu Tot patronul FCSB la dat afara de la CFR Cluj acum trei ani Exclusiv
Cum l-a scos din sărite Edi Iordănescu pe Gigi Becali. Foto: colaj FANATIK.
ADVERTISEMENT

Războiul pentru titlu dintre FCSB și CFR Cluj se duce în aceste zile între Gigi Becali, patronul liderului, și Edi Iordănescu, antrenorul campioanei en-titre. Atacurile încrucișate ale celor două părți au un substrat, Becali încercând să creeze tensiune la Cluj exact așa cum a făcut și în iulie 2018, când, practic, el l-a dat afară pe Edi de la CFR!

FANATIK a aflat că strategia de atunci a lui Becali a funcționat sută la sută, „omul de legătură” fiind omologul lui Gigi de la Cluj, Neluțu Varga. Unul dintre cei la care au ajuns toate culisele „loviturii” din urmă cu aproape trei ani a fost Anghel Iordănescu, tatăl lui Edi! Gigi încearcă să mai copieze o dată planul prin care l-a trimis acasă pe actualul tehnician și a creat zâzanie la contracandidata din Gruia.

ADVERTISEMENT

Gigi Becali l-a bătut la cap, persuasiv, pe Neluțu Varga până l-a dat afară pe Edi Iordănescu în 2018! „Cum să conducă el pe banii tăi? Ce patron ești tu?”

În ultimele zile, Gigi Becali și Edi Iordănescu au avut un dialog de la distanță. S-a pornit de la arbitrajul meciului CFR – Dinamo, cu două eliminări la oaspeți și penalty nedat gazdelor, s-a continuat cu ce s-a întâmplat la Sepsi – FCSB 1-1, când arbitrajul lui Iulian Călin l-a scandalizat pe Gigi Becali, care a reacționat pentru FANATIK imediat după meci.

Nu a rămas dator nici Edi Iordănescu după Craiova – CFR 0-0, când a constatat, vizibil deranjat, că „Gigi Becali a început să arbitreze de la televizor. Reacția furibundă a lui patronului de la FCSB nu a întârziat.

ADVERTISEMENT

Echipa a terminat pe locul 1, dar eu nu sunt mulțumit! De ce? Pentru că așa cum spunea domnul Edi, zicea ‘eu când am preluat CFR-ul era la 6 puncte, acum suntem la1. Nu le-a recuperat el punctele. Le-a recuperat Istvan Kovacs, care n-a dat 11 metri la Camora. Sunt încă vreo 5-6 puncte care au fost recuperate de arbitri. Iar lui domnul Edi, pentru care sunt ca un părinte, îi propun să facă propuneri la antrenori. Nu să-mi propună mie”, a declarat Becali.

Reacția lui Gigi Becali este de fapt o strategie pe care a mai folosit-o și prin care vrea să creeze tensiune la Cluj. Să pună presiune pe Iordănescu și, indirect, pe patronul Neluțu Varga, așa cum a făcut și în vara lui 2018. „Cum să conducă Edi Iordănescu pe banii tăi? Ce patron ești tu?” Cam așa au sunat părerile persuasive ale lui Becali la urechea „prietenului” său Neluțu Varga, care în acea noapte de după meciul cu Malmo l-a dat afară pe Edi Iordănescu după doar 3 meciuri pe banca ardelenilor.

ADVERTISEMENT

După ce Varga l-a trimis la plimbare pe Edi acum trei ani, Gigi Becali s-a lăudat cu strategia sa lui… Anghel Iordănescu!

Primul mandat al lui Edi Iordănescu la CFR Cluj, în vara lui 2018, când Dan Petrescu plecase în China, s-a terminat după meciul pierdut acasă în turul dublei cu Malmo. Anterior, Edi câștigase Supercupa pe ”Oblemenco” și debutase în campionat cu o remiză la Cluj cu FC Botoșani.

La acel meci cu Malmo, patronul Neluțu Varga ceruse ca Edi să-l scoată la pauză pe Arlauskis, care greșise la gol, dar antrenorul nici nu l-a băgat în seamă. După meci a explodat știrea demiterii lui Edi Iordănescu, contribuția decisivă aparținându-i lui Gigi Becali, care-l sfătuise „de bine” pe Varga. Ulterior, chiar Becali și-a spus părerea despre plecarea de atunci a lui Edi și a recunoscut inclusiv că a avut o discuție amicală cu prietenul său de la butoanele Clujului.

ADVERTISEMENT

„Puneți-vă în locul lui Nelu Varga. Să dai 15 milioane de euro și să fii bătut acasă de o echipă care nu e sperietoare (n.r. Malmo). Înnebunești când vezi prin câte ai trecut și ești bătut acasă, prin câte emoții ai trecut să iei campionatul și nu mai ai șanse să-ți recuperezi banii… Eu l-am sunat și i-am spus că nu e normal ce se întâmplă la clubul lui. La începutul sezonului Varga a vrut un alt antrenor și Mara a garantat pentru Edi Iordănescu. Dacă antrenorul n-a confirmat, a plecat și Mara pentru că el l-a adus” – Gigi Becali

FANATIK a aflat de la apropiații patronului de la FCSB și alte detalii incredibile despre demiterea din 2018 a lui Edi de la CFR Cluj. Gigi a fost atât de mulțumit de furtuna pe care o crease în Gruia, încât nu a rezistat să-și dezvăluie planul și altora. Printre ei, Anghel Iordănescu… Nimeni altul decât tatăl lui Edi!

Dialog halucinant Becali – Iordănescu: „Gigi, dar e băiatul meu!” / „Ce contează? Important e să fie tensiune la CFR și eu să profit cu FCSB!”

Anghel Iordănescu este unul dintre oamenii cu care Gigi Becali a discutat tot timpul. „Tata Puiu” face parte dintre puținii săi sfătuitori, de a cărui părere patronul roș-albaștrilor ține cont în multe situații.

Atunci, în 2018, Becali a fost atât de exuberant că l-a „executat” pe Edi Iordănescu la CFR Cluj că, probabil, nu a realizat că-i povestește ce a făcut chiar părintelui acestuia. A rezultat un dialog halucinant între cei doi, care a fost confirmat pentru FANATIK și de apropiați ai „Generalului”.

Gigi Becali: Sunt atât de mulțumit că Varga l-a dat afară pe Edi și e iar scandal la CFR…

Anghel Iordănescu: Gigi, dar e băiatul meu! Cum ai putut să faci asta?

Gigi Becali: Ce contează? Important e să fie tensiune la CFR și eu să profit cu FCSB!

Gigi Becali a început să pună presiune pe Edi Iordănescu imediat după revenirea la CFR în decembrie 2020

Chiar dacă în 2018 a contribuit la demiterea lui Edi Iordănescu de la CFR Cluj, în vara lui 2019 Becali și Edi s-au întâlnit la vila din Pipera a patronului pentru o discuție despre preluarea FCSB. Nu s-a ajuns la niciun acord, Edi a continuat la Gaz Metan Mediaș, cu care a prins play-off-ul sezonul trecut.

Odată cu numirea lui Iordănescu la CFR Cluj, după despărțirea de Dan Petrescu, Gigi Becali a revenit la metodele sale de a crea valuri în curtea contracandidatei. De fapt, chiar la câteva zile după ce acesta și-a început al doilea mandat, Gigi a făcut niște declarații prin care să-i pună antrenorului vestiarul în cap.

„Edi e mai bun specialist, dar nu poate stăpâni echipa. Echipele mari nu le poate stăpâni. El se chinuie, dar nu poate. Poate peste 3, 5, 7 ani, nu știu. Dar, la ora asta, el nu poate stăpâni o echipă ca CFR. Mă refer la severitatea lui. Ca tehnică de joc, chiar e mai bun ca Dan Petrescu” – Gigi Becali, în decembrie 2020

Duelul continuă acum în prag de play-off, când acuzele reciproce au un numitor comun reprezentat de modul cum sunt arbitrate FCSB și CFR Cluj. Primul duel direct este chiar de Paște! E vreun dubiu că Gigi și Edi se vor împunge și de Înviere, chiar dacă ambii sunt credincioși și merg regulat la biserică?


  • (P) Cota BETANO pentru CFR Cluj – FCSB: 1,50 este cota pentru „peste 1,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT