Fotbal intern

De ce purta Florescu tricoul cu numărul 10 la echipa națională și ce jucător l-a impresionat: „A explodat!”

22.11.2018 | 09:30
De ce purta Florescu tricoul cu numarul 10 la echipa nationala si ce jucator la impresionat A explodat
De ce purta Florescu tricoul cu numărul 10 la echipa națională și ce jucător l-a impresionat

George Florescu a evoluat la echipa națională în perioada 2010-2012, atunci când era convocat de Răzvan Lucescu. Florescu a strâns zece meciuri în tricoul primei reprezentative, marcând un gol. Aducerea sa la națională a fost îndelung dezbătută la acea vreme, mai ales din cauza faptului că fotbalistul purta tricoul cu numărul 10.

După opt ani, jucătorul a recunoscut faptul că nu el și-a ales acest număr, ci i-a fost oferit. Florescu este sincer și spune că nu a avut niciodată calități demne de un număr 10, fiind mai degrabă un mijlocaș cu profil defensiv.

De ce purta Florescu tricoul cu numărul 10 la echipa națională

În același timp, Florescu are doar cuvinte de laudă la adresa lui Ianis Hagi, despre care spune că se va transfera în curând la o echipă mare din Europa.

”Am fost numit decar prin prisma faptului că am purtat tricoul cu numărul 10, calităţile mele, de fapt, erau mai mult ale unui ”6” sau ”8”. Ianis are o calitate tehnică mult superioară celei pe care o am eu şi nu mi-e  ruşine să recunosc. Îmi pare bine că a explodat, pentru că are mare mare valoare şi aştept să facă şi următorul pas şi să plece la o echipă mare din Europa. Trebuie să avem din nou fotbalişti la echipele de top din Europa, sunt din ce în ce mai puţini sau aproape deloc”, a spus George Florescu la o televiziune de sport.

George Florescu a evoluat pentru nationala Romaniei in mandatul lui Razvan Lucescu
George Florescu a evoluat pentru nationala Romaniei in mandatul lui Razvan Lucescu

Florescu evoluează în prezent pentru U Cluj, acolo unde, paradoxal, poartă același controversat număr 10. O face ceva mai bine însă decât pentru națională, marcând trei goluri în 13 partide disputate în acest sezon de ardeleni.

De altfel, Florescu și-a început cariera în fotbal chiar la această echipă, de unde are de gând să se și retragă. În România a mai jucat doar la Astra, o bună parte din carieră stând în străinătate.