Life

De ce rămân fructele și legumele proaspete în supermarket, iar acasă se strică rapid. Secretul magazinelor

Descoperă trucurile folosite de supermarketuri pentru a menține fructele și legumele proaspete mai mult timp, chiar dacă acasă se strică rapid.
16.03.2025 | 22:36
De ce raman fructele si legumele proaspete in supermarket iar acasa se strica rapid Secretul magazinelor
De ce nu se strică fructele și legumele în magazin. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

De ce nu se strică fructele și legumele în magazin? Este o întrebare pe care mulți oameni și-o pun, dat fiind faptul că pare acestea se deteriorează la scurt timp după ce ai ajuns cu ele acasă.

De ce fructele și legume rămân proaspete pentru mai mult timp în supermarket

Cu toții am avut acea dezamăgire când fructele și legumele cumpărate ieri par deja să se strice, în timp ce în supermarketuri rămân proaspete și atrăgătoare. Aceasta nu se datorează întâmplării, ci unor strategii folosite de magazine pentru a le păstra în stare bună mai mult timp.

ADVERTISEMENT

În spatele acestui fenomen se află trucuri de depozitare și manipulare care contribuie la menținerea prospețimii produselor, pe care comercianții le aplică pentru a le oferi clienților cele mai bune produse.

Unul dintre cele mai importante aspecte pentru a păstra fructele și legumele proaspete este depozitarea corectă. Temperatura joacă un rol esențial, iar păstrarea unor produse în frigider poate prelungi semnificativ perioada de valabilitate.

ADVERTISEMENT

Totuși, nu toate fructele și legumele sunt potrivite pentru refrigerare, iar unele dintre ele se strică mai repede dacă sunt ținute la rece. De exemplu, cartofii și ceapa se păstrează într-un loc uscat și răcoros, în timp ce bananele și roșiile trebuie ținute la temperatura camerei. Astfel, fructele și legumele rămân proaspete mai mult timp în supermarket deoarece sunt păstrate corect.

Recipientele sigilat etanș, un aliat de nădejde

Un alt truc folosit de magazine este ambalarea produselor în pungi sigilate, care ajută la protejarea acestora de aer și umiditate. Aceste ambalaje mențin un mediu controlat, prevenind astfel alterarea rapidă a fructelor și legumelor.

ADVERTISEMENT

Legumele cu frunze verzi, precum salata sau spanacul, tind să capteze umiditatea, iar acest lucru accelerează deteriorarea lor, notează playtech.ro. Supermarketurile folosesc un truc eficient pentru a le păstra mai proaspete: înfășurarea acestora în prosoape de hârtie înainte de a le pune în frigider. Aceasta ajută la absorbirea excesului de umiditate, prelungind astfel durata lor de viață.

ADVERTISEMENT

Pentru a reduce risipa alimentară, supermarketurile folosesc principiul „primul intrat, primul ieșit”. Produsele mai vechi sunt plasate în fața rafturilor, iar acest lucru poate însemna că fructele și legumele pe care le cumperi au fost deja expuse de câteva zile. De aceea, acestea se pot strica mai repede odată ajunse acasă.

Tags: