News

De ce refuză bărbații să poarte masca de protecție. Explicațiile unui psiholog român

23.05.2020 | 21:53
De ce refuza barbatii sa poarte masca de protectie Explicatiile unui psiholog roman
ADVERTISEMENT

Odată cu intrarea în starea de alertă purtarea măștii de protecție a devenit obligatorie, dar chiar și așa o parte a populației, și în general bărbații, refuză să poarte acest accesoriu absolut necesar.

De ce refuză bărbații să poarte masca de protecție

Motivul din spatele refuzului bărbaților de a purta masca de protecție a fost dezvăluit de psihologul român Keren Rosner, care spune că acest accesoriu ar afecta masculinitatea.

ADVERTISEMENT

”Am observat că sunt foarte mulți bărbați , în special tineri, care refuză să poarte masca pentru că le afectează imaginea de sine, masculinitatea și impactul pe care îl au în ochii celorlalți”, a declarat psihologul.

Aceasta explică faptul că majoritatea celor care nu vor să poaarte masca de protecție au impresia că arată caraghios și că așa ar arăta celorlalți că se tem că s-ar putea îmbolnăvi.

ADVERTISEMENT

”Este un comportament de cine este mai bun”

Psihologul român precizează că un astfel de sentiment vine în contradicție cu imaginea unui bărbat puternic, curajos și care înfruntă orice fel de pericol, indiferent de cât de mare ar fi.

Conform Mediafax, Keren Rosner spune că purtarea măștii ar arăta că un bărbat este mai slab în comparație cu ceilalți, știut fiind faptul că masculii intră foarte ușor în competiție unul cu celălalt.

ADVERTISEMENT

”Este un comportament de cine este mai bun, cine arată mai bine și cine dovedește că are putere, încredere și curaj”, a mai afirmat psihologul român.

Ordinul privind obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile publice închise, fie că vorbim despre unitățile comerciale, locul de muncă sau mijloacele de transport în comun, a fost publicat în Monitorul Oficial, iar cei care ignoră această măsură sunt pasibili de amendă între 500 și 2.500 de lei.

ADVERTISEMENT

Ordinul comun al ministrului Sănătăţii şi ministrului de Interne, care prevede obligativitatea purtării măştii în spaţiile publice închise, spaţiile comerciale şi la locul de muncă, este valabil timp de o lună. În aceste condiții purtarea măștii de protecție este obligatorie până la data de 16 iunie, atunci când se va încheia starea de alertă.

ADVERTISEMENT