News

De ce respiră ușurat Vlad Voiculescu! Anunțul făcut de premierul Florin Cîțu

07.02.2021 | 11:23
De ce respira usurat Vlad Voiculescu Anuntul facut de premierul Florin Citu
ADVERTISEMENT

FANATIK îți spune de ce respiră ușurat Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății după anunțul făcut de șeful Executivului, Florin Câțu. Premierul a explicat ferm că, în acest moment, nu ia în calcul o remaniere a cabinetului.

Mai mult de atât, acesta negat existenţa unor scandaluri în coaliţia de guvernare şi a subliniat că adoptarea bugetului de stat va fi momentul consolidării acestui parteneriat politic pentru următorii patru ani.

ADVERTISEMENT

De altfel, Cîțu spune că întregul buget porneşte de la criterii foarte clare menite să pună capăt risipei banului public, o risipă care a avut loc în anii precedenți.

De ce respiră ușurat Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății

Cîțu a transmis că își dorește o reducere a cheltuielilor cu personalul în administraţia publică şi corelarea veniturilor cu performanţa sau stoparea pierderilor din companiile de stat.

ADVERTISEMENT

„Bugetul este o provocare pentru orice coaliţie, mai ales că sunte oameni politici. Am spus clar care sunt criteriile de la care pornim cu bugetul pe anul acest – fără risipa banului public.

V-am dat câteva exemple – cheltuielile de personal s-au dublat în 4 ani de zile şi nu cred că performanţa celor care dublează în administraţie publică s-a dublat în această perioadă. De aceea în acest an am vorbit de câteva reforme.

ADVERTISEMENT

Una dintre reforme este o  reaşare a legii salarizării unitare, în care să legăm veniturile celor din administraţia publică de performanţă. Este momentul să facem acest lucru, nu doar să promitem că vom creşte salariile în fiecare an şi fără să cerem ceva la schimb.

Nu o cerem doar noi, o cer românii. Toţi românii vor un aparat public performant. Şi nu trebuie să ne fie frică să spunem acest lucru. De aici pornim cu acest buget, pe de o parte”, a declarat Florin Cîţu.

ADVERTISEMENT

Vă reamintim că Vlad Voiculescu a fost îndelung contestat după incendiul care a avut loc la Institutul Matei Balș. 14 persoane și-au pierdut viața în urma tragediei.

ADVERTISEMENT