Fotbal intern

De ce s-a anulat golul lui Păun de la Sevilla! Regula henţului s-a schimbat în vară. FOTO din regulament. Crăciunescu nu e de acord: “Eu n-aş fi dat”

28.02.2020 | 01:24
De ce sa anulat golul lui Paun de la Sevilla Regula hentului sa schimbat in vara FOTO din regulament Craciunescu nu e de acord Eu nas fi dat
ADVERTISEMENT

Ion Crăciunescu este în total dezacord cu decizia VAR care a anulat golul CFR-ului la Sevilla, pentru un presupus henț al lui Lacina Traore.

Crăciunescu contrazice VAR la Sevilla – CFR

Fostul mare arbitru are două mari argumente atunci când contrazice VAR. În primul rând, nu consideră că ar fi fost henț la Traore. În al doilea rând, Crăciunescu spune că VAR nu avea legimitatea să intervină la acea fază.

ADVERTISEMENT

„Am văzut-o faza acum în direct pentru prima dată. Am trăit atât de intens acest meci, am zis hai să mă opresc că nu se mai poate. În regulament spune că, dacă înainte de înscrierea unui gol se comite o incorectitudine de către echipa care a înscris golul, decizia corectă e lovitură liberă directă.

Nu văd cum ar fi putut să țină mâna Traore ca să fie în poziție normală după mâna arbitrilor. Fotbalul nu se joacă cu mâinile la spate, într-o mișcare firească a corpului n-ai cum să duci mâna la spate.

ADVERTISEMENT

Dacă băieții din VAR văd ei, au dreptul să intervină numai asupra unei faze clare asupra căreia nu există niciun fel de dubiu.

Chiar dumneavoastră spuneți că mingea îl lovește în mână, pentru mine e suficient, nu mâna lovește mingea. Văd că mișcă Traore pușin mâna, dar o mișcă în mod firesc cu deplasarea.

ADVERTISEMENT

Nici n-avea timp să lovească mingea. Repet, regulamentul VAR nu poate să intervină asupra unei decizii date de arbitru decât în situațiile în care e extrem de clar. Această situație, mă iertați, vi se pare clară? E discutabilă! VAR nu avea ce să intervină în această situație, e din zona gri.

Putem discuta trei zile, să vină altcineva să spună altceva după trei zile. Ei spun că dacă joacă intenționat, e greu să ne uităm în capul unui om dacă joacă intenționat”, a explicat Ion Crăciunescu la DigiSport.

ADVERTISEMENT

Ce regulament au judecat specialiștii VAR?

Specialiștii VAR au judecat în spiritul noilor recomandări din august 2019, care prevăd că „orice gol înscris sau creat cu ajutorul mâinii va fi anulat, chiar dacă este accidental”.

Cel mai important, intenția jucătorului nu mai contează în judecarea fazei de henț.

ADVERTISEMENT