De ce s-a întors Alexandru Arșinel la teatru, deși e pensionat și are soția imobilizată

Claudiu Ilie   
în HotNews
27/03/2019, 11:15
De ce s-a întors Alexandru Arșinel la teatru, deși e pensionat și are soția imobilizată GALERIE FOTO
Alexandru Arsinle revine in teatru

Ultimii ani au fost un adevărat coşmar pentru actorul Alexandru Arşinel, care a revenit pe scenă pentru a uita de problemele sale. A suportat un transplant de rinichi, soţia sa este aproape paralizată, şi-a pierdut două bune prietene, pe Stela Popescu şi pe Cristina Stamate, iar după toate acestea a suferit şi un infarct.

Alexandru Arşinel a revenit la prima lui iubire, teatrul

Chiar dacă la începutul anului a anunat că renunţă la funcţia de director al Teatrului de Revistă „Constantin Tănase”, Alexandru Arşinel s-a văzut nevoit să se întoarcă la marea lui iubire, teatrul. A preluat funcţia de director artistic şi recunoaşte că acolo simte că trăieşte, că este util, dar tot la teatru îşi reîncarcă bateriile, în aplauzele spectatorilor.

În urmă cu trei ani, soţia sa, Marilena, a suferit un accident teribil. Femeia a căzut oe scări şi a rămas imobilizată într-un scaun cu rotile. Prezent la Gala UARF (Uniunea Autorilor şi Realizatorilor de Film), Alexandru Arşinel a declarat pentru click.ro cum se mai simte soţia lui şi ce proiecte pregăteşte.

Alexandru Arsinle revine in teatru
Alexandru Arsinle revine in teatru, locul unde isi incarca bateriile

“Muncesc ca să îmi întreţin puţin dorinţa de viaţă”

„Am muncit 60 de ani în teatru, aşa că merg mai departe cu sau fără voia mea. Trebuie să muncesc ca să îmi întreţin puţin dorinţa de viaţă şi să-mi reîncarc bateriile cu ajutorul spectatorilor care mă ţin în formă şi vor mereu să mă vadă în spectacole de umor. Lucrurile astea la un loc îţi dau curaj de a merge mai departe. Soţia mea e perfect conştientă, dar nu poate să-şi mişte decât mâna dreaptă. Eu sunt bine, ceea ce urez tuturor. Îmi place să fiu activ şi mă bucur de ceea ce fac”, a povestit actorul.

Cu toate că şi-a dorit să iasă la pensie, Alexandru Arşinel a preluat în cele din urmă funcţia de director artistic. „La teatru am facut rocada cu colegul Vasile Muraru. El a fost lângă mine ani de zile şi are un tonus conform vârstei şi e mare actor în plină confirmare. Vom avea trei spectacole importante. Pe 30 martie, la Sala Palatului, Vasile va împlini 40 de ani de carieră şi vor fi o mulţime de invitaţi în spectacolul lui, inclusiv eu. Voi susţine un monolog şi voi cânta. La teatru încă nu am primit bugetul ca să vă pot spune programul. Dar vrem să facem două proiecte mari: 60 de ani de la debutul meu şi în vară, 100 de ani de la înfiinţarea Teatrul de Revistă «Constantin Tănase»”, a mai spus maestrul Arşinel.

Închide ×