Sport

De ce s-a prăbuşit elicopterul în care se afla Kobe Bryant. Autoritățile au dat verdictul

27.01.2020 | 12:19
De ce sa prabusit elicopterul in care se afla Kobe Bryant Autoritatile au dat verdictul
ADVERTISEMENT

Legendarul sportiv american Kobe Bryant (41 de ani) și fiica acestuia, Gianna (13 ani) și-au pierdut viața într-un accident de elicopter produs duminică în orășelul Calabasas din California. Alături de aceștia au pierit alte șapte persoane. Anchetatorii au început să dezvăluie cauzele prăbușirii aeronavei la care se aflau cele nouă persoane.

Cauzele prăbușirii elicopterului în care se afla Kobe Bryant. Autoritățile au dat verdictul

Kobe Bryant și ceilalți opt pasageri care au pierit duminică se aflau la bordului unui elicopter modelul Sikorsky S-76B N72EX. Conform primelor informații oficiale ale autorităților americane, condițiile meteo nefavorabile au stat la baza tragediei.

ADVERTISEMENT

În Los Angeles, la ora accidentului, era o ceață extrem de densă. Din cauza acestor condiții, niciun zbor al celor de la Departamentul Poliției Los Angeles (LAPD) nu a decolat de la sol.

În ceea ce privește elicopterul lui Bryant, anchetatorii afirmă că primele probleme au apărut când acesta se afla deasupra unei grădini zoologice. Pilotul a decis să dea șase ture în jurul zonei, la o altitudine destul de joasă, de doar 260 de metri, așteptând ca ceața să se risipească.

ADVERTISEMENT

La ora locală 9:30, adică la nici 30 de minute de la decolare, pilotul elicopterului a contactat turnul de control de la Aeroportul Burbank, care deja observase că zboară în cerc de mai bine de 15 minute. Ulterior, pilotul a lat decizia de a urma autostrada spre destinație.

La 9:40, ceața s-a intensificat și vizibilitatea a scăzut și mai mult, iar pilotul a schimbat direcția, spre o zonă mai înaltă.

ADVERTISEMENT

Decizia aceasta a fost fatală pentru cei nouă membri ai zborului de la bordul Sikorsky S-76B N72EX. Văzând faptul că se află în apropierea unei zone înalte, pilotul a încercat să ia altitudine, însă nu a ridicat aparatul la mai mult de 500 de metri, insuficient pentru evitarea impactului.

Cei de la TMZ notează că viteza elicopterului în momentul tragediei ar fi fost de 161 de noduri, adică aproape 300 km/h.

ADVERTISEMENT

Elicopterul Sikorsky S-76B, nouă zboruri în ultimele trei zile

Aparatul de zbor Sikorsky S-76B, în care se aflau cele nouă persoane îi aparținea lui Kobe Bryant și a fost construit în 1991, potrivit Administrației Federale de Aviație.

Site-ul de specialitate flighradar24.com, informează că fostul baschetbalist a călătorit de nouă ori în ultimele trei zile cu elicopterul personal.

În Statele Unite ale Americii, modelul Sikorsky S-76B este renumit ca fiind și principalul mijloc de transport aerian folosit de cele mai importante personalități.

ADVERTISEMENT