Sporturi

De ce s-a retras Andy Murray. A avut în carieră aceeași accidentare ca Simona Halep: hernie de disc!

12.01.2019 | 17:24
De ce sa retras Andy Murray A avut in cariera aceeasi accidentare ca Simona Halep hernie de disc
De ce s-a retras Andy Murray

Andy Murray a organizat recent o conferință de presă prin care și-a anunțat retragerea din tenis la numai 31 de ani. Motivul principal pentru care scoțianul a renunțat să mai joace tenis la nivel profesionist sunt nenumăratele accidentări suferite în ultimii ani.

De ce s-a retras Andy Murray

Murray a izbucnit în plâns la conferința de presă înainte de a face anunțul, dezvăluind că nu mai suportă durerea cauzată de problemele pe care le are la șold.

„Nu mă simt deloc bine. Am făcut tot ce a depins de mine, însă am dureri mari. Mai pot juca la un anumit nivel, însă nu unul de care pot fi mulțumit. Nu e însă vorba numai de asta. Nu mai pot îndura durerea! Nu mai vreau să joc așa. În decembrie, am vorbit cu echipa mea și le-am spus că nu mai pot continua în ritmul ăsta” a declarat Andy Murray

A avut în carieră aceeași accidentare ca Simona Halep: hernie de disc

Interesant este că Andy Murray a suferit în carieră același gen de accidentare cu care Simona Halep se confruntă de câteva luni bune. Se întâmpla în 2013, pe când britanicul avea 26 de ani. După o intervenție chirurgicală minoră, Murray a descoperit la 18 luni distanță că problema era una mult mai serioasă, astfel că a avut din nou nevoie de operație. Mai mult, cauzele care au dus la această accidentare au fost chiar stilul său de joc, asemănător cu cel al Simonei. Doctorii i-au transmis lui Andy înainte de a-l opera că numeroasele meciuri pe zgură și dispoziția sa la efort constant îi pun în pericol cariera.

Totuși, după operație, Murray a revenit mai puternic, iar în 2014 a ajuns până în finala de la Australian Open.  Conferința lui Murray a afectat-o emoțional și pe Simona Halep, care pare să fi înțeles sacrificiile făcute de jucătorul scoțian.  Ponturi pariuri pentru Australian Open sunt disponibile pe toată durata turneului pe betmag.ro

“Am avut un nod în stomac când am aflat. Nu este ușor să vezi un jucător grozav renunțând din cauza accidentarilor. El s-a chinuit în toți acești ani” – a spus Simona Halep.