Fotbal intern

De ce s-a retras Tătărușanu? Scandal în vestiarul naționalei! „Sunt sigur. Ceva s-a rupt cu Belarus!” Exclusiv

20.11.2020 | 22:00
De ce sa retras Tatarusanu Scandal in vestiarul nationalei Sunt sigur Ceva sa rupt cu Belarus Exclusiv
ADVERTISEMENT

Florin Prunea consideră că explicația retragerii lui Ciprian Tătărușanu ar putea fi un scandal în vestiarul echipei naționale înainte de meciul cu Belarus, cu Mirel Rădoi sau altcineva din staff-ul României.

Ciprian Tătărușanu a jucat doar două meciuri pentru AC Milan, cu Celtic și cu AS Roma, iar meciurile echipei naționale puteau fi un prilej în plus pentru a demonstra că merită să joace mai mult pentru italieni.

ADVERTISEMENT

În plus, reacția acidă a lui Mirel Rădoi la adresa lui Cristi Bălgrădean și Pantilimon și retragerea timpurie a lui Silviu Lung Jr. de la echipa națională, ar putea fi indicii venite în sprijinul ipotezei lansate de Florin Prunea, așa cum a declarat-o chiar el în exclusivitate pentru FANATIK.

Motivele retragerii lui Tătărașanu în viziunea lui Florin Prunea: „E clar că s-a întâmplat ceva! Este inadmisibil ca nimeni să nu știe de retragerea unui astfel de jucător”

Fostul mare fotbalist al echipei naționale respectă decizia lui Tătărușanu, pe care îl consideră unul dintre cei mai buni portari din istoria României: „Păi aici cred că sunt două aspecte. Unu: Este decizia lui, pe care și-o asumă, și eu cred că ar trebui să îi mulțumim pentru tot ceea ce a făcut el în toți acești ani la echipa națională. Consider că intră în galeria marilor portari cu siguranță și e un băiat extraordinar, un om extraordinar pe care eu îl cunosc foarte bine”, îl laudă Prunea pe Tătărușanu.

ADVERTISEMENT

În același timp, Prunea consideră suspect faptul că nimeni din anturajul echipei naționale nu a știut nimic despre retragerea căpitanului și a celui mai bun jucător al României din ultimii ani: Pe de altă parte, cred că totuși s-a întâmplat ceva, pentru este inadmisibil ca nimeni din staff-ul Federației sau antrenori, să nu știe absolut nimic! E clar că s-a întmplat ceva! Și cred că s-a întâmplat ceva înaintea meciului cu Belarus. Cred că de atunci s-a întâmplat ceva”, spune Prunea sigur pe el.

Posibilul scandal din vestiarul echipei naționale ar fi putut izbucni înainte de meciul cu Belarus, când Tătărușanu nu a jucat niciun un minut, deși nu are jocuri în picioare nici la echipa de club: Da, cred că acolo s-a întâmplat ceva, repet! E clar că s-a întâmplat ceva pentru că atunci când se retrage un asemenea jucător fără să știe nimeni nu e de bine, părerea mea!”, insistă Florin Prunea.

ADVERTISEMENT

Prunea consideră că un alt motiv al retragerii lui Ciprian Tătărușanu ar putea fi rezultatele echipei naționale: „E clar că este dezamăgit de rezultatele din ultimii ani ale echipei naționale, ăsta e un lucru fără dar și poate!”

Fostul membru al „Generației de Aur” nu se hazardează să acuze un conflict cu selecționerul, dar consideră inexplicabil faptul că niciun jucător, antrenor sau oficial al Federației nu a știut despre retragerea lui Ciprian Tătărușanu, după mai bine de un deceniu la echipa națională: „Nu știu dacă cu Mirel Rădoi sau cu altcineva.  Dar dacă nimeni nu a știut nici măcar după meci, au spus toți că n-au știut când se retrage un asemenea jucător? Eu știu ce se petrece, se discută, se face o festivitate, i se oferă un buchet de flori…. Domne, e ultimul meci la echipa națională! Dar ei știu cel mai bine ce se petrece acolo… Eu sunt sigur de lucru ăsta. E clar că este dezamăgit de rezultatele din ultimii ani ai echipei naționale, ăsta e un lucru fără dar și poate! Ceva s-a rupt acolo”.

Întrebat de FANATIK dacă retragerea lui Silviu Lung Jr. de la echipa națională ar putea avea legătură cu gestul lui Tătărușanu, Florin Prunea a evitat un răspuns direct, dar consideră o mare problemă golul lăsat de Ciprian Tătărușanu în perspectiva viitoarei campanii de calificare: „Nu știu ce să zic (n.a. retragerea lui Silviu Lung Jr.)… Dar e clar că e ceva acolo în interior. Ceva sigur s-a întâmplat! Ei știu ce s-a întâmplat și vom avea o problemă. O problemă destul de mare în acest moment, pentru că s-a retras căpitanul și cel mai bun jucător al echipei naționale. Repet, e o mare problemă!”, a mai comentat Florin Prunea vizibil îngrjiorat de situația dificilă.

ADVERTISEMENT

Ba mai mult, Florin Prunea nu ia în calcul faptul că Tătărușanu nu putea să mai facă față și la echipa de club și la națională, sau că vrea „să părăsească corabia” pentru a nu se retrage cu încă o calificare ratată la Campionatul Mondial din Qatar: „Nu există! Nu are nicio relevanță. Tot timpul a venit cu plăcere la echipa națională. Eu nu cred că nu mai poate să joace la națională. Nu cred!” 

Ipoteza lui Prunea este confirmată de declarațiile lui Ciprian Tătărușanu după ce a semnat cu AC Milan: „Echipa națională este foarte importantă pentru toți. Am început pregătirile pentru Cupa Mondială” 

Posibila ruptură dintre Ciprian Tătărușanu și echipa națională este întărită de declarația căpitanului echipei naționale imediat după ce a semnat cu AC Milan, când a vorbit despre importanța echipei naționale și despre pregătirile pentru Cupa Mondială:Echipa națională este foarte importantă pentru toți. Am început pregătirile pentru Cupa Mondială, am făcut două meciuri foarte bune și sper să continuăm așa”, a afirmat portarul lui AC Milan.

Florin Prunea crede că acest deznodământ ar fi putut fi preîntâmpinat, dar acum este prea târziu pentru a putea fi întors din drum, mai ales că îl cunoaște foarte bine pe Ciprian Tătărușanu, despre care spune că nu a deranjat pe nimeni niciodată și nu e conflictual: „Cred că este târziu acum. Înainte trebuia! Trebuia făcut ceva. E clar că el e deranjat de ceva… Eu îl cunosc foarte bine și pentru mine este clar că s-a întâmplat ceva. Îl știu de la tineret de când era siamez el cu Pantilimon și era Sabău antrenor”.

În final, Florin Prunea consideră că Ciprian Tătărușanu nu va reveni asupra deciziei indiferent ce se va întâmpla sau dacă Mirel Rădoi nu va continua pe banca echipei naționale și consideră că ar fi meritat mai mult cu echipa națională: „Este un băiat admirabil. Un băiat care nu cred că va da înapoi, care nu a deranjat niciodată pe nimeni, un profesionist. Pentru mine este o enigmă retragerea sa! Eu cred că merita mai mult el personal, ca și performanță la echipa națională”, a concluzionat cu un gust amar fostul mare portar, Florin Prunea.

ADVERTISEMENT