News

De ce s-ar fi aruncat de pe bloc, de fapt, mama din Timişoara cu cei doi copii: “Este din răzbunare”

Psihologii susțin că gestul tinerei din Timișoara ar putea reprezenta o formă de răzbunare față de tală celor doi copii, pe care l-ar fi considerat vinovat pentru anumite fapte.
04.05.2022 | 07:46
De ce sar fi aruncat de pe bloc de fapt mama din Timisoara cu cei doi copii Este din razbunare
Polițiștii au deschis o anchetă pentru a afla de ce a recurs femeia la acest gest. Credit foto: hepta
ADVERTISEMENT

După tragedia în urma căreia o mamă și cei doi copii ai săi și-au pierdut viața, oamenii legii și publicul încearcă să afle înțeleagă condiții în care s-a produs evenimentul și care a fost motivația femeii pentru acest gest.

O posibilă răzbunare

Informațiile despre de această anchetă arată faptul că Iulia, tânăra din Timișoara care a decis să se arunce de pe un bloc împreună cu cei doi copii ai săi, nu a lăsat un bilet de adio sau un alt mesaj prin care să își explice gestul.

ADVERTISEMENT

Presa locală notează că aceasta a divorțat de tatăl celor doi copii în urmă cu doi ani. Cu toate acestea, cei doi ar fi încercat să își reînceapă relația și chiar și-ar fi depus actele la starea civilă pentru a se căsători.

Un psiholog, citat de Observator, a vorbit despre acest caz și a explicat că, în general, un astfel de gest extrem reprezintă o formă de răzbunare chiar împotriva tatălui celor doi copii.

ADVERTISEMENT

Acesta mai subliniază și faptul că problemele cu care se confrunta femeia puteau fi identificate și tratate cu ajutorul unui specialist. Din nefericire, acest lucru nu s-a întâmplat.

“De obicei este din răzbunare pentru un prejudiciu pe care simte femeia că l-ar fi făcut tatăl copiilor. În astfel de speţe, este o tragedie din perspectiva psihiatriei pentru că poţi să constaţi că multe lucruri ar fi putut fi făcute care să prevină decesul, letalitatea comportamentului. Din păcate, reforma în sănătate mintală rămâne la nivel conversaţional”, a explicat psihologul.

ADVERTISEMENT

Povestea unei tragedii

ISU Timișoara a anunțat că a primit un apel la numărul unic de urgență prin care era anunțată această tragedie, la fața locului fiind trimise mai multe echipaje de ambulanță.

“În urma apelului primit pe S.N.U.A.U. 112 din data de 03.05.2022, ora 09:46, am fost solicitați să intervenim pentru acordarea primului ajutor la 3 victime inconștiente. La locul evenimentului s-au deplasat forțe si mijloace din cadrul Detașamentelor 1 și 2 de Pompieri Timișoara, cu 4 echipaje SMURD.

ADVERTISEMENT

La sosirea echipajelor de intervenție, au fost găsite 3 victime căzute de la înălțime (bloc 10 etaje, nu se cunoaște nivelul de la care au căzut), 1 adult de sex feminin cu vârsta de 33 ani și 1 copil (băiat, aproximativ 3 ani) care prezintă leziuni incompatibile cu viața și 1 copil (fată, aproximativ 6 ani) care prezintă semne vitale, căruia i se acordă primul ajutor medical”, transmiteau reprezentanții ISU.

Din nefericire, în ciuda manevrelor de resuscitare, fetița de 6 ani nu a supraviețuit, medicii fiind nevoiți să declare și decesul acesteia.

ADVERTISEMENT
Tags: