News

De ce s-ar fi răzgândit Viorica Dăncilă în cazul Anei Birchall! Premierul are dubii în cazul ministrului Justiției

22.06.2019 | 09:26
De ce sar fi razgandit Viorica Dancila in cazul Anei Birchall Premierul are dubii in cazul ministrului Justitiei

La doar câteva zile după ce în PSD se părea că mocnește un alt scandal, s-a aflat și motivul pentru care s-ar fi răzgândit Viorica Dăncilă în cazul Anei Birchall! Astfel, Secția specială pentru investigarea magistraților a fost cea care a încins spiritele printre social democrați. Deși premierul a anunțat că partidul nu se va mai implica în treburile Justiției în urma arestării lui Liviu Dragnea, lucrurile par să stea ușor diferit.

De ce s-ar fi răzgândit Viorica Dăncilă în cazul Anei Birchall!

Mai mulți oameni importanți din PSD s-au arătat total nemulțumiți de faptul că Dăncilă a numit-o pe Ana Birchall în funcția de ministru al Justiției. Aceasta se opune existenței secției pe care social democrații o vor neapărat înființată. Aproape imediat însă, pe site-ul Departamentului de Justiție al SUA a apărut o menționare elogioasă a lui Birchall, drept pentru care premierul nu a ezitat și a făcut un pas înapoi.

Cei din PSD spun că Dăncilă era pregătită să o sacrifice pe Ana Birchall, însă șefa Executivului a primit asigurări și de la procurorul general al Statelor Unite. Demnitarul american a lăudat-o și el pe Birchall. Totul a plecat după ce Dăncilă ar fi respins propunerea MJ, ca evaluarea activității secției să fie făcută de minister. Birchall a precizat că justiția trebuie să se autoevalueze și că guvernul nu ar trebui să se implice în aceste treburi.

De ce s-ar fi răzgândit Viorica Dăncilă în cazul Anei Birchall! Ana Birchall
Ana Birchall a fost numită ministru interimar al Justitiei. Sursa foto – facebook

Ce i s-a reproșat Anei Birchall

Ministrul Birchall a pus în discuție și modul de funcționare a Secției Speciale şi procedura de numire a procurorilor din SIIJ de către CSM și rolul procurorului general, care, în urma celebrei OUG 7, nu mai poate cenzura actele de urmărire ale Secției Speciale. Acesta a fost momentul care a stârnit nemulțumirea mai multor miniștri, cel mai vehement fiind secretarul general, Toni Greblă. La finalul discuţiei, G4Media.ro, scrie că premierul Dăncilă ar fi spus că regretă că a numit-o ministru al justiției.

După ce apele s-au limpezit cu ajutorul americanilor, Ana Birchall a declarat la sosirea la reuniunea PSD de la Neptun, că relația sa cu Viorica Dăncilă este ”bună” și că nu știe să se afle pe lista miniștrilor remaniabili. ”Eu îmi fac treaba”, a spus ministrul Justiției.