Sport

De ce s-au temut nu au scăpat! Dinamo a vrut să evite cu orice preţ o “dublă” cu U Cluj: “Nu este duelul pe care mi-l doream, nici eu, nici suporterii!”. Exclusiv

Dinamo a vrut să evite U Cluj în meciurile de baraj. Pe lângă "frăţia" dintre cele două galerii, echipa lui Erik Lincar s-a dovedit una dintre cele mai puternice formaţii din liga secundă.
21.05.2022 | 17:58
De ce sau temut nu au scapat Dinamo a vrut sa evite cu orice pret o dubla cu U Cluj Nu este duelul pe care mil doream nici eu nici suporterii Exclusiv
Prietenia dintre Dinamo şi U Cluj, reprezentată de tinerii fani. Sursa: Facebook "Şepcile roşii"
ADVERTISEMENT

Dinamo joacă sâmbătă, de la ora 20:30, în prima manşă a barajului de menţinere-retrogradare în Casa Pariurilor Liga 1 pe terenul Universităţii Cluj. Este adversaru pe care “câinii” voiau să îl evite cu orice preţ.

De ce s-au temut nu au scăpat! Răzvan Zăvăleanu: “Nu este duelul pe care mi-l doream, nici eu, nici suporterii”

Răzvan Zăvăleanu a declarat pentru FANATIK înaintea disputei că nu şi-ar fi dorit acest duel, în condiţiile în care U Cluj este una dintre cele mai puternice formaţii din Liga 2, iar suporterii celor două galerii sunt înfrăţiţi:

ADVERTISEMENT

“Nu este duelul pe care mi-l doream, nici eu, nici suporterii. După duelul cu Hermannstadt de la Cluj, mi-a fost clar că vom juca împotriva celor de la U Cluj. Nu m-am gândit că ultima etapă mai poate schimba ceva. Asta este”, a spus Zăvaleanu pentru FANATIK.

“Trebuie să fim concentraţi 100% pe cele două meciuri de baraj şi sper ca Dinamo să rămână în prima ligă”

Reprezentantul administratorului judiciar de la Dinamo a recunoscut că planurile de viitor ale clubului sunt strâns legate de rezultatul barajului. Zăvăleanu este însă încrezător că Dinamo va rămâne în prima ligă şi lucrurile vor putea intra pe un făgaş normal:

ADVERTISEMENT

“Trebuie să fim concentraţi 100% pe cele două meciuri de baraj şi sper ca Dinamo să rămână în prima ligă. Apoi, ne vom apuca de treabă pentru sezonul viitor“, a precizat Zăvăleanu.

Răzvan Zăvăleanu
Răzvan Zăvăleanu, reprezentantul administratorului judiciar de la Dinamo

Fanii lui U Cluj, mesaj pe reţelele de socializare: “U Cluj si Dinamo joaca în teren, dar Șepcile Roșii și Câinii Roșii se bucură la fiecare revedere”

Suporterii lui U Cluj şi ai celor de la Dinamo sunt înfrăţiţi. De altfel, la confruntarea de pe Cluj Arena sunt aşteptaţi nu mai puţin de 7000 de fani dinamovişti. Fanii “Şepcilor roşii” au postat şi un mesaj pe reţelele de socializare:

ADVERTISEMENT

“Cei care ne cântă prohodul sau prevad “partajul”, urmează în viață valori atât de precare, încât mintea lor nu poate să perceapă și să proceseze legăturile noastre sudate în mulți ani, om cu om, brigadă cu brigadă, Peluză cu Peluză.

Ei nu înțeleg cum o astfel de legătură frățească poate să treacă peste sport, peste fotbal, peste rezultate. Ei nu au cum să înțeleagă pentru că nu au mentalitatea necesară, poate nu știu ce e prietenia, loialitatea, onoarea, ajutorul reciproc și alte valori care ne-au unit. Dacă o fac din răutate să fie ignorați, dacă o fac din neștiință să fie tolerați!

ADVERTISEMENT

U Cluj si Dinamo joaca în teren, dar Șepcile Roșii și Câinii Roșii se bucură la fiecare revedere, se susțin și se încurajează reciproc, comunică, beau bere pe terase, cântă și-și împărtășesc bucuriile și supărările.

“Adevăratele lupte și războaie sunt în altă parte și trebuie purtate de noi uniți, umăr lângă umăr și spate în spate”

Cine înțelege aceste diferențe între ce semnifică întrecerea sportivă a echipelor și relația dintre suporteri, să respecte, cine încă nu o face, să se străduiască mai mult să înțeleagă, informația este accesibilă! Cine nu vrea să înțeleagă îl îndemnăm să stea deoparte.

Timp de o săptămână, în jurul unei întreceri sportive, frații își vor susține fiecare simbolul iubit, noi vom cânta “Haide U!”. La sfârșit vom respecta învingătorii și învinșii deopotrivă și vom merge mai departe împreună!

Adevăratele lupte și războaie sunt în altă parte și trebuie purtate de noi uniți, umăr lângă umăr și spate în spate. Frați până la moarte și dincolo de ea!”, se arată în comunicatul fanilor lui U Cluj.

Returul dintre Dinamo şi U Cluj se va disputa duminică, 29 mai, pe stadionul din Şoseaua Ştefan cel Mare. Ar putea fi ultimul meci pe stadionul “Dinamo”, care urmează să fie dărâmat în perioada următoare.

Dinamo şi U Cluj sunt echipe înfrăţite. Sursa: Facebook
Dinamo şi U Cluj sunt echipe înfrăţite. Sursa: Facebook “Şepcile roşii”
  • 3 este locul ocupat de U Cluj în Liga 2
  • 8 victorii a obţinut Dinamo în cele 39 de meciuri disputate în acest sezon din Casa Pariurilor Liga 1

 

ADVERTISEMENT