Life

De ce să mănânci jumătate de ceapă în fiecare zi. Mirosul poate fi neplăcut, dar beneficiile pentru sănătate sunt uimitoare

Dacă până acum nu te-ai fi gândit să mănânci ceapă în fiecare zi, ai putea lua în calcul serios asta după ce afli ce au descoperit cercetătorii.
19.11.2024 | 00:23
De ce sa mananci jumatate de ceapa in fiecare zi Mirosul poate fi neplacut dar beneficiile pentru sanatate sunt uimitoare
Motivele pentru care ar trebui să consumi zilnic ceapă. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Mulți oameni evită să mănânce ceapă din cauza mirosului nu tocmai plăcut, mai ale dacă știu că urmează să aibă întâlniri importante. Însă, este posibil ca părerea să le fie schimbată după ce află despre ultimele studii ale specialiștilor.

Ce se întâmplă în organismul tău dacă mănânci o jumătate de ceapă în fiecare zi

Deși are un miros mai puțin plăcut, care îi face pe mulți să se ferească de aliment, mai ales în stare crudă, ceapa este recunoscută ca fiind o legumă cu beneficii remarcabile pentru sănătate.

ADVERTISEMENT

Aceasta are, de fapt, proprietăți extraordinare pentru organism. De fapt, conține substanțe esențiale pentru organismul nostru, cum ar fi uleiuri eterice, acizi organici, acid citric, enzime și în vitaminele C, B1, B2, B6, PP, E.

Totodată, are în compoziție caroten, fitoncide, precum și minerale importante, cum ar fi calciu, sodiu, potasiu, fier, fosfor, iod, sulf și siliciu. Și, potrivit un studiu realizat în Franța, atunci când consumi cel puțin o jumătate de ceapă pe zi, riscul de apariție al cancerului la stomac este redus,

ADVERTISEMENT

Același lucru este valabil și în cazul cancerului la sân. Totodată, mai are și alte beneficii pentru sănătate. Astfel că, mai multe persoane ar putea să înceapă să consume ceapă mai des.

ADVERTISEMENT

Este bună și pentru sănătatea oaselor

Pe de altă parte, există dovezi care arată că substanțele din ceapă au efecte anticoagulante, prevenind formarea cheagurilor de sânge. În plus, acestea contribuie la reducerea nivelurilor de colesterol și trigliceride din sânge.

Acest lucru îmbunătățește funcționarea membranei celulelor roșii. Astfel, consumul de ceapă poate ajuta la prevenirea atacurilor de cord. Pe de altă parte, contribuie la creșterea densității osoase, având un impact pozitiv asupra femeilor aflate la menopauză, scrie observatornews.ro.

ADVERTISEMENT

Mai mult, cercetările sugerează că femeile vârstnice pot diminua riscul de fracturi de șold prin consumul zilnic de ceapă. O moleculă specială prezentă în porțiunea bulbară cepei blochează activitatea celulelor macrofage – un tip de celule albe din sânge care sunt esențiale pentru sistemul imunitar și care, de obicei, declanșează răspunsuri inflamatorii ample în organism.

Totodată, antioxidanții din ceapă furnizează surse excelente de substanțe antiinflamatorii și previn oxidarea acizilor grași din organism. Astfel că, consumul de ceapă este recomandat de specialiști pentru că are beneficii extraordinare asupra organismului.