Obișnuiești să arunci mătasea de porumb când îl pui la fiert? Poate te gândești de două ori înainte să faci acest lucru. Multe gospodine fac o astfel de greșeală fără ca măcar să își dea seama.
Este sezonul porumbului, iar toată lumea adoră porumbul fiert. De altfel prețurile de pe litoralul românesc pentru un porumb fiert au ajuns la un nivel record, având în vedere cererea.
Dacă și tu obișnuiești să faci porumb fiert acasă, atunci este bine să cunoști câteva detalii importante. În acest mod te vei putea bucura de toate vitaminele și minerale sale, dar și de un gust bun.
De ce să nu arunci niciodată mătasea de porumb când îl pui la fiert? Ai fi surprins să știi, dar acestea au proprietăți de-a dreptul uimitoare. În primul rând fac bine persoanelor care suferă de diabet.
La rândul său, știuletele de porumb tratează numeroase afecțiuni, inclusiv infecțiile la nivelul tractului urinar. Revenind la mătasea de porumb, este necesar ca acestea să stea în apa în care fierbe porumbul.
Pentru cei care nu știu, mătasea ajută porumbul să crească. Și poate fi folosită și în multe alte trucuri. De ce să nu arunci niciodată mătasea de porumb când îl pui la fiert? În primul rând poți să o folosești în salate.
Totodată, o poți usca și poți face ceai din ea. POate fi garnitura perfectă și în salate, ori supe sau în alte rețete. Ce beneficii are mătasea de porumb? Aceasta ajută la cistită, dar și la pietrele de la rinichi.
În medicina tradițională, mătasea de porumb era folosită și pentru problemele la prostată, dar și pentru infecțiile tractului urinar. Este binecunoscut faptul că aceasta poate ajuta și la tratarea bolilor la nivelul inimii.
Iar pentru că textura nu este una chiar atât de plăcută, cea mai bună metodă de a o consuma rămâne ceaiul. Se fierbe mătasea de porumb în apă clocotită timp de 5 minute, apoi se strecoară.
Ceaiul face bine la digestie și reglează tensiunea arterială. De asemenea, promovează eliminarea lichidelor din organism, fiind o alternativă naturală pentru diuretice.