Pentru o vacanța perfectă și o incursiune culinară de neuitat, este esențial să eviți următoarele greșeli. De ce să nu combini pizza cu aceste alimente.
Concediul este adesea asociat cu relaxare, explorare și, bineînțeles, savurarea unor preparate delicioase. Pentru mulți, pizza reprezintă o alegere populară și aparent inofensivă în timpul vacanței. Totuși, atunci când se află în Italia, turiștii comit anumite gafe care pot duce la experiențe neplăcute și pot strica întrega vacanță.
Iată câteva greșeli comune și combinații de alimente care ar trebui complet evitate în timpul unei călătorii în Italia, potrivit shtiu.ro.
În Italia, nu se adaugă Ketchup pe pizza. Italienii sunt mândri de rețetele lor tradiționale de pizza și consideră că sosul de roșii proaspăt cu ierburi aromate și ingrediente de calitate nu au nevoie de niciun adaos. Ketchup-ul, cu gustul său dulceag și artificial, este văzut ca o insultă adusă gastronomiei locale.
În cultura italiană, consumul unei cafele cu lapte după ora 11:00 este privit cu dezaprobare. În loc de latte, poți alege un espresso pentru a te bucura de cafeaua italiană așa cum o fac localnicii.
Combinația dintre brânză și fructe de mare este un alt tabu culinar în Italia deoarece gustul puternic al parmezanului acoperă savoarea delicată a fructelor de mare. Mai mult, această combinație este considerată grea pentru digestie. De aceea, când comanzi preparate cu fructe de mare, evită să ceri parmezan.
În Italia, tăierea pastelor lungi precum spaghetti cu cuțitul sau furculița este considerată o greșeală. Metoda corectă este să înfășori spaghetele în jurul furculiței, folosind marginea farfuriei sau o lingură pentru sprijin. Această tehnică nu doar că respectă eticheta, dar permite și o mai bună apreciere a texturii pastelor.
Pentru italieni, ideea de a pune fructe tropicale pe pizza este complet străină tradiției lor napoletane. Ei consideră că aroma dulce și textura suculentă a ananasului distrug echilibrul delicat dintre blat și sos. În viziunea lor, pizza trebuie să respecte rețete tradiționale cu ingrediente mediteraneene proaspete.
Italienii prețuiesc calitatea și autenticitatea vinurilor lor, fiind de părere că gheața diluează aroma și alterează temperatura optimă de servire. Vinul alb sau rosé este de obicei servit deja răcit la temperatura potrivită. Dacă vinul nu este suficient de rece, poți cere ospătarului să-l răcească puțin mai mult, dar niciodată nu adăuga cuburi de gheață direct în pahar.