Life

De ce să nu folosești lama de ras înainte să mergi la piscină. La ce riscuri te expui, de fapt

De ce ar trebui să eviți să folosești lama de ras înainte să mergi la piscină? Care sunt riscurile asociate acestui obicei?
29.06.2024 | 00:27
De ce sa nu folosesti lama de ras inainte sa mergi la piscina La ce riscuri te expui de fapt
De ce să nu folosești lama de ras înainte să mergi la piscină. Foto: canva/ colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

De ce nu este recomandat să folosești lama de ras înainte să mergi la piscină? Această practică implică numeroase riscuri care își pot afecta sănătatea.

De ce să nu folosești lama de ras înainte să mergi la piscină

Înainte de a te bucura de o zi la piscină, este important să iei în considerare cum îți pregătești pielea. Unele persoane se epilează cu lama de ras chiar înainte de a merge la piscină, ceea ce poate avea consecințe neplăcute.

ADVERTISEMENT

În general, nu este recomandat să te epilezi cu puțin timp înainte de a sta la soare. Nici înainte de a face baie în piscină sau în mare. După epilare, pielea este mai sensibilă și poate reacționa negativ la clorul din piscină, apa sărată din mare și cremele de protecție solară care conțin alcool.

Pentru a evita potențiale probleme, epilarea firelor de păr cu lama de ras sau aparatul de epilat trebuie făcută seara dinainte. În acest fel, pielea ta are timp să se odihnească și să se refacă peste noapte. De asemenea, vei diminua riscul de iritații și roșeață.

ADVERTISEMENT

În plus, epilarea seara permite porilor să se închidă natural în timpul nopții, ceea ce poate reduce șansele de infecții sau inflamații ale pielii. Să nu uităm că iritațiile pielii în contact cu apa sărată duc la usturime și disconfort. Doar nu vrei să îți distrugă întreaga vacanță.

Te sfătuim să aplici un ulei sau loțiune calmantă după epilare care are efect calmant și îți menține pielea sănătoasă și hidratată.

ADVERTISEMENT

Cum să îți speli prosoapele de plajă corect

Un alt obicei pe care trebuie să-l adoptăm este cum să spălăm corect prosoapele după o zi la plajă. Acesta nu trebuie aruncat umed in mașina de spălare, ci trebuie lăsat să se usuce complet. Prosopul trebuie scuturat bine de nisisp, pentru a nu deteriora țesătura în timpul spălării.

De asemenea, este indicat să le spălăm în apă rece sau călduță pentru a preveni deteriorarea culorilor și pentru a menține textura moale.

ADVERTISEMENT

O altă recomandare utilă este să pregătești prosoapele înainte de spălare prin înmuierea lor într-o soluție dezinfectantă pentru haine. Acest pas ajută la eliminarea bacteriilor și altor microorganisme prezente pe material în urma utilizării lor la plajă.

ADVERTISEMENT