Life

De ce să nu mai arunci pliculețele de ceai. Grădinarii cu experiență recomandă acest truc

V-ați întrebat vreodată la ce pot folosi pliculețele de ceai? Nu le vei mai arunca după ce afli următorul truc, aplicat de mulți grădinari.
28.11.2022 | 09:29
De ce sa nu mai arunci pliculetele de ceai Gradinarii cu experienta recomanda acest truc
La ce pot folosi pliculețele de ceai. Sursa foto: CSID
ADVERTISEMENT

Ceaiul este una dintre băuturile frecvent consumate de oameni. Mulți dintre ei folosesc pliculețe cu diferite arome, după care le aruncă, fără a avea habar cât sunt acestea de utile.

La ce sunt bune pliculețele de ceai. Trucuri pe care le poate aplica oricine

Pliculețele de ceai pot fi de mare ajutor în anumite situații. Grădinarii le folosesc pentru plante, de exemplu, iar rezultatele nu întârzie să apară.

ADVERTISEMENT

Puțin uzate și uscate, pliculețele de ceai se pot adăuga în compostul pentru plante. Avantajul principal este faptul că ceaiul poate contribui la prevenirea creșterii buruienilor, la reținerea umidității în sol și îl ajută să nu se usuce foarte rapid astfel, informează dcnews.ro.

De asemenea, pliculețele cu ceai atrag râmele, târâtoare foarte folositoare pentru pământ, deoarece solul este afânat și fertil. Așadar, cu cât mai multe pliculețe de ceai, cu atât mai multe râme.

ADVERTISEMENT

Totodată, plantele dintr-o casă se pot curăța de praf cu pliculețe de ceai. Nu doar că va fi îndepărtată murdăria, dar plantele vor căpăta și strălucire sau netezire.

Pliculețele de ceai, utile în spălatul vaselor

Pliculețe de ceai se pot utiliza și în bucătărie, atunci când vrem să spălăm vasele. Într-un vas încăpător, cu apă caldă, se pune un pliculeț de ceai, se lasă la dizolvat, apoi vei vedea cum grăsimea și alte resturi de mâncare se îndepăretează foarte rapid.

ADVERTISEMENT

Proprietățile ceaiului pentru organism

De-a lungul timpului, ceaiul a fost și este în continuare o băutură cu multe proprietăți pentru organismul uman. Contribuie la îndepărtarea răcelii, a gripei, la o digestie ușoară sau la menținerea dietei.

Acum, în perioada sezonului rece, multe persoane consumă ceai de tei, datorită faptului că ajută la o imunitate mai bună.

ADVERTISEMENT

”Ceaiul de tei este recomandat și persoanelor cu afecțiuni gastrice, renale sau cardiovasculare. Infuzia din flori de tei fluidizează sângele, reduce riscul apariției de cheaguri de sânge sau tromboză, curăță rinichii și ficatul, ameliorează inflamațiile și calmează durerile de la nivelul acestor organe. Pentru indigestii, se recomandă amestecul de ceai de tei, cu ceai de mentă și ceai de mușețel.

În caz de răceală, gripă sau bronșită, ceaiul de tei favorizează transpirația, eliminarea toxinelor, și reduce febra. Este folosit și pentru a se face gargară sau inhalații, calmând durerile în gât, durerile de cap sau presiunea de la nivelul sinusurilor”, informează dr. Oana Cuzino.

ADVERTISEMENT
Tags: