Sigur poate de multe ori pui și tu miere în ceaiul fierbinte. În acest mod se topește mult mai repede, astfel că îți poți savura băutura dulce în scurt timp. Este însă o alegere chiar atât de bună?
Există numeroase zvonuri legate de miere și de ceai. În general ceaiul cu miere este des consumat. Mierea are beneficii uimitoare pentru organism, iar la rândul lor, plantele din ceai pot trata numeroase afecțiuni.
Și totuși combinația dintre miere și ceai este într-adevăr una sănătoasă? Mulți spun că la temperaturi ridicate, mierea devine toxică. Ce spun experții despre acest subiect? Este bine sau nu să pui miere în ceai?
Experții spun că totul este doar un mit. Nutriționistul Krutika Nanavati a vorbit despre acest subiect. Practic nu consumi o băutură toxică atunci când pui mierea în ceai. Totuși, sunt niște detalii care trebuie luate în calcul.
Mai exact, dacă pui miere în ceaiul fierbinte, aceasta își pierde o parte dintre proprietăți, precum antioxidanții. Sunt păstrate anumite substanțe, însă nu te vei bucura de toate beneficiile pe care mierea le are dacă e pusă într-un lichid fierbinte.
„Ceaiul cu miere este inofensiv. Într-un lichid fierbinte, produsul nu devine cancerigen. Compușii periculoși nu sunt formați în el chiar și în ceaiul fierbinte. În același timp, temperatura are un anumit efect asupra calității mierii.
Deci, atunci când este încălzită, aceasta își poate pierde unele dintre proprietățile sale benefice, de exemplu, antioxidanții. Dar aceste pierderi sunt nesemnificative și majoritatea substanțelor benefice sunt păstrate”, a spus medicul.
Asta nu înseamnă însă că trebuie să consumi ceaiul fără miere. Medicul recomandă ca mierea să fie adăugată doar atunci când ceaiul este ușor răcit. În acest mod este păstrată calitatea mierii, iar gustul băuturii va fi cel dorit.
În același timp, este esențial să alegem miere naturală. În comerț există numeroase tipuri de miere contrafăcută. Astfel, este bine să luăm în calcul acest detaliu, în special atunci când o consumăm des.
„Apropo. Calitatea mierii este întotdeauna importantă. Dacă produsul este de proastă calitate, poate fi într-adevăr dăunător, iar în ceaiul fierbinte poate afecta negativ organismul”, mai spune expertul.