Life

De ce să nu speli niciodată prosoapele în apă rece. Greșeala pe care multe gospodine o fac

De ce să nu speli niciodată prosoapele în apă rece? Poate ai nevoie de ele mai repede, însă este bine să iei în calcul mai multe detalii.
23.10.2024 | 09:58
De ce sa nu speli niciodata prosoapele in apa rece Greseala pe care multe gospodine o fac
De ce să nu speli niciodată prosoapele în apă rece. Sursă foto: Freepik
ADVERTISEMENT

De ce să nu speli niciodată prosoapele în apă rece? Din diferite motive, poate faci acest lucru destul de des. Înainte de toate este bine să știi la ce riscuri te expui, dar și ce spun specialiștii despre asta.

De ce să nu speli niciodată prosoapele în apă rece

Mașinile de spălat rufe au diferite programe de spălare. Astfel, dacă speli rufe la temperaturi scăzute, într-adevăr salvezi timp. Acest lucru însă s-ar putea să nu fie o alegere atât de bună pentru tine.

ADVERTISEMENT

Sunt anumite materiale care se spală la temperaturi ridicate. Altele în schimb necesită o curățare la temperaturi scăzute, astfel încât țesătura să nu fie deteriorată. Trebuie însă luate în calcul și alte aspecte.

De ce să nu speli niciodată prosoapele în apă rece? Fie că vorbim despre prosoape de vase, șorțuri, ori mânuși, oricât de mult timp ai vrea să salvezi, este bine să acorzi o atenție sporită temperaturii de spălare.

ADVERTISEMENT

Mai exact, de cele mai multe ori, acestea ajung să fie murdare cu pete de mâncare și nu numai. Iar acest lucru creează un mediu perfect pentru dezvoltarea bacteriilor. Fără să vrei neapărat, prosoapele de bucătărie ajung să fie contaminate.

ADVERTISEMENT

Ce recomandă specialiștii

De ce să nu speli niciodată prosoapele în apă rece? Doar apa fierbinte poate într-adevăr să elimine aceste bacterii. Specialiștii spun că dacă prosoapele sunt spălate alături de șorțuri sau mânuși, poate exista inclusiv o contaminare încrucișată.

Poate nu sunt toate petele sunt vizibile, dar uneori particule din carnea crudă ajung pe aceste materiale. Astfel, este necesară o curățare la temperaturi ridicate, astfel încât să știm că suntem în siguranță.

ADVERTISEMENT

Experții spun că prosoapele de bucătărie, alături de alte materiale textile folosite la prepararea mâncărurilor trebuie spălate în apă fierbinte. Iar cine se uită pe eticheta de îngrijire cu siguranță va observa acest detaliu și acolo.

Și tot la temperaturi ridicate se spală și hainele care sunt pătate cu ulei sau cu alte tipuri de grăsime. Doar așa acestea vor putea fi eliminate, iar posibilele bacterii nu se vor extinde și pe alte țesături.