Life

De ce să nu te dai niciodată cu parfum lângă pisica ta. Reguli importante pe care toți posesorii de animale de companie trebuie să le cunoască

De ce să nu te dai niciodată cu parfum lângă pisica ta. Toți posesorii de animale de companie trebuie să cunoască acest lucru.
29.05.2024 | 20:58
De ce sa nu te dai niciodata cu parfum langa pisica ta Reguli importante pe care toti posesorii de animale de companie trebuie sa le cunoasca
De ce nu e bine să te dai cu parfum lângă pisica ta. Sursa foto: Freepik/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

De ce nu trebuie să te dai niciodată cu parfum dacă pisica ta este prin preajmă. Toți posesorii de animale de companie ar trebui să știe acest detaliu.

De ce să nu te dai niciodată cu parfum lângă pisica ta. Greșeala pe care trebuie neapărat să o eviți

Cei care au animale de companie trebuie să fie atenți la anumite obiceiuri din viața de zi cu zi, chiar și cele mai simple, deoarece pot afecta câinii sau pisicile.

ADVERTISEMENT

În cazul pisicilor, simțul mirosului acestora este de 9 până la 16 ori mai mare decât la oameni. Există anumite mirosuri pe care felinele nu le pot suporta și trebuie să le ții departe de ele.

În nasul pisicilor există între 45 și 200 de milioane de celule sensibile. Pe de altă parte, oamenii au doar cinci milioane. Din moment ce simțul mirosului felinelor este atât de dezvoltat și se bazează foarte mult pe el, e bine să cunoști aromele pe care acestea nu le pot agrea.

ADVERTISEMENT

Pisicile au capacitatea de a detecta mirosurile chiar și la mai mult timp după ce oamenii nu le mai pot simți. Felinele au două zone importante pentru a simți stimulii care sunt asociați cu mirosurile.

În afară de nas, acestea au și o structură specială, care se numește organ vomeronazal pe cerul gurii. Este un organ adaptat să detecteze feromonii.

ADVERTISEMENT

Curioase din fire, pisicile vor adesea să exploreze zone care le pot afecta sănătatea. Dacă felina obișnuiește să zgârie anumite suprafețe din locuință, poate fi pulverizat pe zonele respective, iar apoi nu se va mai atinge de ele.

Nu este bine să te dai cu parfum lângă pisica ta, deoarece sunt anumite arome care nu îi plac. Pisicile nu suportă mirosurile de lămâi, portocale, lime și grapefruit, potrivit Thediscerningcat, citat de capital.ro.

ADVERTISEMENT

Alte mirosuri pe care pisicile nu le suportă sunt cele de pin, cedru, wintergreen și mentol, care pot fi prea puternice pentru felină. Ingerarea mentolului le poate provoca pisicilor vărsături și diaree.

Plantele pe care pisica nu le suportă

Mirosurile unor plante de grădină sunt neplăcute pentru pisici. Aici intră lavanda, rozmarinul, mușcata, coleus și cimbru de lămâie. Sub formă de ulei, menta și levănțică sunt toxice pentru pisici.

În plus, pisicile nu suportă nici mirosurile de piper, curry, muștar și scorțișoară și, în general, aromele picante, întrucât le asociază cu toxicitatea.

La fel ca în cazul parfumurilor, pisicile nu suportă nici mirosul de săpun sau deodorant. Din acest motiv, nu ar trebui să folosești asemenea produse în preajma ei.

Nici uleiurile esențiale nu sunt recomandate într-o cameră cu felina. Mirosul lor este foarte puternic și pot provoca reacții de tuse, salivare sau dificultăți de respirație.

ADVERTISEMENT
Tags:
„A încălcat legea?” » Arpad Paszkany și tânăra sa iubită s-au întâlnit cu...
„A încălcat legea?” » Arpad Paszkany și tânăra sa iubită s-au întâlnit cu un politician foarte controversat la Hilton Budapesta
Turişti străini, îmbătaţi şi jefuiţi în baruri din Centrul Vechi al Capitalei
Turişti străini, îmbătaţi şi jefuiţi în baruri din Centrul Vechi al Capitalei
EXCLUSIV | Cornel Dinu, după îndepărtarea lui Iulian Mihăescu de la Dinamo: „Florentin...
EXCLUSIV | Cornel Dinu, după îndepărtarea lui Iulian Mihăescu de la Dinamo: „Florentin Petre este mai uşor de dirijat”
Cuplu din Israel, dezamăgit de Bucureşti la finalul concertului Coldplay.
Cuplu din Israel, dezamăgit de Bucureşti la finalul concertului Coldplay. "Preţuri la fel de mari ca în Italia"
Ca şi Irinel Columbeanu, un alt bărbat celebru şi-a pierdut toţi banii şi...
Ca şi Irinel Columbeanu, un alt bărbat celebru şi-a pierdut toţi banii şi a ajuns să lucreze ca şofer
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor!...
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor! Imaginile au ajuns virale: „Nu cred că e ceva rușinos...”
Primele IMAGINI cu RADU MAZĂRE în LIBERTATE! Fostul primar, pus pe LIPELI
Primele IMAGINI cu RADU MAZĂRE în LIBERTATE! Fostul primar, pus pe LIPELI
Cine e românca, iubita unui miliardar, care a apărut la brațul fiului lui...
Cine e românca, iubita unui miliardar, care a apărut la brațul fiului lui Donald Trump. Nimeni nu se aștepta la așa ceva
Marius Manole, reacție total ciudată. Ce a făcut actorul după ce și-a ieșit...
Marius Manole, reacție total ciudată. Ce a făcut actorul după ce și-a ieșit din minți
Anca Molnar, condusă pe ultimul drum cu ropote de aplauze. Mesajul cutremurător al...
Anca Molnar, condusă pe ultimul drum cu ropote de aplauze. Mesajul cutremurător al soțului și al fiului ei. ''Îți spunem adio, iubirea noastră!''
L-a părăsit pe milionarul ardelean András Lénárd, patronul fabricii de bere Csíki Sör:...
L-a părăsit pe milionarul ardelean András Lénárd, patronul fabricii de bere Csíki Sör: „Nu mai este cale de întoarcere”
Cine a fost „Doamna de fier” a medicinei românești. A lansat o revoluție...
Cine a fost „Doamna de fier” a medicinei românești. A lansat o revoluție socială. „Să adaugi ani vieții și viață anilor”