Pariuri sportive

De ce să nu te ferești de pariuri și cum

22.02.2020 | 11:54
De ce sa nu te feresti de pariuri si cum

De ani buni deja, nu mai este un secret pentru nimeni că pariurile sportive și jocurile de noroc fac parte din realitatea cotidiană. Privite uneori cu circumspecție sau suspiciune, pariurile sportive sunt însă departe de a fi un fenomen neobișnuit. Istoria acestora este veche și chiar cu tradiție, am putea spune: primele pariuri, fie ele și pe… porumbei, se înregistrează în China Imperială, în jurul anilor 200 înaintea erei noastre; universitățile Harvard și Yale au fost originar susținute financiar printr-un sistem de loterie; cazinouri și case de pariuri funcționează legal și reglementat în Veneția încă de la 1600, răspândindu-se apoi cu rapiditate peste tot în Europa. Cursele de cai și de câini sunt tradiționale Regatului Unit (ați urmărit serialul Peaky Blinders…?), prima mașină de joc mecanică, Liberty Bell, un precursor al sloturilor, este construită în 1895 în statele Unite, iar primul slot video a fost inventat în 1976. În 1994 încep să funcționeze primele cazinouri online iar de aici… totul e istorie.

Bineînțeles, pariurile sportive și jocurile de noroc ajung și în România, unde piața este acum matură, stabilă și în continuă creștere. Iar fenomenul pariurilor începe să iasă de sub zona gri a percepțiilor și să se impuna ca sport, hobby, preocupare sau chiar job.

Te-a prins adrenalina pariurilor? Află cum să te distrezi responsabil pe platforma Joc Responsabil de la Fortuna! (18+, Licența ONJN L1160665W000326)

Însă, ca orice modalitate de distracție, pariurile sportive nu sunt lipsite de un oarecare factor de risc. Astfel, pentru a demonstra că fenomenul pariurilor este unul serios și demn de luat în seamă și mai ales, conștentizat, casa de pariuri Fortuna lansează platforma de Joc Responsabil – o pagină dedicată concepută ca mijloc de informare, cu scop principal de protecție și educare a pariorilor și a celor interesați de fenomen.

Pe platforma jocresponsabil.efortuna.ro, vizitatorii pot regăsi informații despre ce anume înseamnă să pariezi responsabil, legislație, cum să identifici dacă pariatul își depășește limitele și se transformă în situație problematică și cum să poți rezolva asta.

Platforma oferă soluții și instrumente pentru limitarea bugetului, pierderilor, timpului petrecut pe platforme de pariuri și chiar posibilitatea de autoexcludere și bineînțeles, informații despre protecția și limitarea accesului minorilor. Este pus la dispoziție chiar un decalog – un set de reguli de bună practică de urmat pentru ca pariurile să rămână o preocupare distractivă și sigură -, o linie fierbinte TelVerde unde poți intra în legătură cu psihologi și consilieri specializați și chiar posibilitatea de programare la cabinetele Joc Responsabil din țară.

Platforma joc Responsabil de la Fortuna este deja disponibilă publicului, și este comunicată în mediul online prin vizualuri și bannere interactive corelate cu o campanie de spoturi video, online și TV, care prezintă situații dramatice într-o cheie amuzantă și care fac apel la personalități publice din lumea sportului pentru a comunica mesajul de joc responsabil.

Descoperă platforma de Joc Responsabil de la Fortuna pe jocresponsabil.efortuna.ro