Life

De ce să nu uzi niciodată plantele dimineața în timpul verii. Greșeala pe care multe persoane o fac

Obișnuiești să uzi plantele dimineața în timpul verii? S-ar putea să faci o mare greșeală fără ca măcar să îți dai seama.
01.07.2024 | 09:24
De ce sa nu uzi niciodata plantele dimineata in timpul verii Greseala pe care multe persoane o fac
De ce să nu uzi niciodată plantele dimineața în timpul verii. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

De ce să nu uzi niciodată plantele dimineața în timpul verii? Odată cu temperaturile crescute, riscul ca plantele tale să se usuce sunt unele destul de mari. Tocmai din acest motiv, e bine să fii atent la anumite detalii.

De ce să nu uzi niciodată plantele dimineața în timpul verii

Dacă vrei să ai plante sănătoase, este bine să știi când să le uzi, dar și în ce manieră. Unele detalii pot face diferența. Iar întreaga vară te vei bucura de un peisaj frumos, fie în curte, fie în casă.

ADVERTISEMENT

De ce să nu uzi niciodată plantele dimineața în timpul verii? După cum spuneam mai sus, spre deosebire destul anului, în timpul verii, riscurile sunt unele foarte mari. Dacă vrem ca plantele să supraviețuiască trebuie să depunem niște eforturi suplimentare.

În primul rând, este bine ca plantele să fie udate de două ori pe zi. Și totuși când? Experții în domeniu spun că este bine ca plantele să fie udate seara. Care este motivul și de ce să nu uzi niciodată plantele dimineața în timpul verii?

ADVERTISEMENT

Fie că alegi să le uzi dimineața devreme, soarele răsare, iar mai apoi, plantele rămân ude într-o oarecare măsură. Acest lucru poate provoca arsuri plantelor, iar de aici pot apărea și problemele.

„Primăvara și toamna, udați dimineața devreme, dar vara este mai bine să așteptați până seara, deoarece udarea în soare poate provoca arsuri plantelor”, afirmă experții în plante.

ADVERTISEMENT

Greșeala pe care multe persoane o fac

Din ce alte motive mai este bine să uzi plantele seara? Atunci ele primesc cantitatea de apă de care au nevoie. Mai exact, apa nu se mai evaporă precum dimineața sau în timpul zilei.

Chiar dacă ți se pare greu de crezut, când uzi plantele dimineața devreme, acestea pierd ulterior apă. Soarele răsare, iar în unele cazuri bate direct spre ele. Astfel, lichidele sunt evaporate, iar plantele nu mai sunt hidratate.

ADVERTISEMENT

Seara rămâne, deci, cea mai bună alegere. Atunci solul nu se mai usucă repede și de asemenea, plantele se hidratează atât cât trebuie. Important de știut este faptul că trebuie să fim atenți și la cantitatea de apă folosită. Există și cazul în care plantele ajung să fie încărcate prea mult.

ADVERTISEMENT