Life

De ce să pui lămâie în apă când fierbi ouă. Trucul care te poate salva când vopsești ouăle de Paște

De ce să pui lămâie în apă atunci când fierbi ouă. Acest truc de poate salva de Paște, la vopsirea ouălor, iar ele vor ieși perfecte.
21.03.2023 | 19:31
De ce sa pui lamaie in apa cand fierbi oua Trucul care te poate salva cand vopsesti ouale de Paste
De ce să pui lămâie în apă când fierbi ouă. foto colaj Fanatik / Pixabay
ADVERTISEMENT

De ce trebuie să pui lămâie în apă când fierbi ouăle. Acest truc te poate salva atunci când vei vopsi ouăle pentru sfintele Paști.

De ce să pui lămâie în apă când fierbi ouă

Să fierbi ouă poate fi un lucru destul de dificil pentru că sunt mai multe lucruri de care trebuie să ții cont. În primul rând, trebuie să fii atent la textură, dar și la coaja fragilă a ouălor.

ADVERTISEMENT

Trucul care te poate salva când vopsești ouăle de Paște este să pui sucul de la o lămâie în apa în care fierb. În acest fel, coaja acestora nu se va mai crăpa. De asemenea, te vei bucura de niște ouă perfecte pe care le poți servi la masă.

Acest truc este folositor mai ales atunci când vrei să vopsești ouă pentru masa de Paște și vrei să te asiguri că toate vor fi în stare perfectă.

ADVERTISEMENT

Tot ce ai de făcut este să pui sucul de la o lămâie în apa în care fierbi ouăle. Poți folosi și doar o jumătate în cazul în care nu ai o cantitate prea mare de lichid.

Poți să pui și doar o felie de lămâie în apă înainte de a o fierbe. Rezultatul după ce fierbi ouă va fi că ele se vor curăța mult mai ușor și albușul nu se va mai lipi de coajă.

ADVERTISEMENT

Greșeli pe care le facem când fierbem ouă

Una dintre cele mai mari greșelile care se fac atunci când punem ouă la fiert este că le gătim imediat după ce au fost scoase din frigider.

Tocmai de aceea, ouăle trebuie scoase din frigider cu cel puțin 30 de minute înainte de fierbere. În caz contrar, schimbarea bruscă de temperatură ar putea duce la spargerea cojii. Ea poate duce chiar la reducerea calităților nutritive.

ADVERTISEMENT

Un alt lucru important de care trebuie să ținem cont când fierbem ouă este să le punem în apa rece de la început. Ele trebuie să fiarbă în același timp cu apa.

ADVERTISEMENT
Tags: