O rețetă de pizza prin care îi vei impresiona pe toți cei dragi și nu numai. Trebuie numaidecât să o încerci. Vei rămâne surprins de gustul deosebit, de miros și de textura unică datorită unui ingredient aparte, mălaiul. Este secretul multor bucătari.
Pizza este unul dintre cele mai consumate preparate de către români. Deși nu este un produs tradițional, în ultimii ani este aproape nelipsit din meniurile restaurantelor. Diversitatea acestuia îl face să fie tot mai solicitat de către clienți.
Pizza nu este un produs ideal și pentru cei care țin la dietă. Dacă vă doriți să pierdeți din kilograme trebuie să o excludeți din mesele voastre sau dacă aveți o poftă foarte mare o puteți face și acasă, într-o variantă mai puțin calorică.
Rețeta de pizza pe care v-o sugerăm are următoarele ingrediente: 320 făină albă, 130 făină porumb, adică mălaiul, 1 plic de drojdie uscată, 1 linguriț de zahăr, 2 linguri de ulei de măsline, 1 linguriță de sare și 200 ml de apă ușor caldă.
Pentru topping vă trebuie alte ingrediente: 2 conserve de ton în sos propriu, 100 grame de porumb, 1 ardei grad roșu, 50 de grame de măsline fără sâmburi, 200 grame de mozzarella, ketchup și 2, 3 roșii cherry. Care este modul de preparare?
Într-un bol puneți drojdia, apa și zahărul. Sfărâmați drojdia cu degetele și o lăsați deoparte vreme de 5 minute. Ulterior, peste făina amestecată cu mălaiul și sarea se pune maia și se începe a se frământa. 20 de minute sunt suficiente pentru acest pas.
Apoi, acoperiți totul cu un prosop de bucătărie și lăsați la dospit aluatul. Este important ca totul să fie ferit de curent. Aluatul va ieși bun și dacă este făcut de un robot de bucătărie, dacă nu aveți răbdare sau timp să frământați cu propriile mâini.
După ce aluatul a crescut, luați-l din vasul în care a stat și începeți să-l întindeți pe o foaie de copt. Pasul următor presupune să-l ungeți cu ulei de măsline, cu sosul de roșii sau cu ketchup, cu ajutorul unui penson, după care presărați pe deasupra ingredientele enumerate.
Totodată, jumătate din cantitatea de mozzarella se taie cubulețe și se adaugă peste compoziție. Se introduce tava în cuptorul preîncălzit pentru 25-30 de minute la 180 de grade. Se scoate tava și se presară restul de mozzarella rasă pe deasupra.
Spre final, se mai lasă încă 2-3 minute la cuptor. Se lasă să se răcească puțin după ce o scoateți și se va servi cu ketchup. Este perfectă pentru prânz sau pentru cină și cu siguranță îi veți impresiona pe toți cei dragi cu această pizza. Poftă bună!