Ce se întâmplă atunci când pui o frunză de dafin cu sare în frigider? Știm prea bine că sarea are capacitatea de a absorbi umezeala. De cealaltă parte, frunza de dafin are o aromă cât se poate de plăcută.
Frunza de dafin are un parfum unic. De altfel stă la baza multor preparate culinare. Ce nu știu multe persoane însă este că aceasta are mai multe întrebuințări și poate rezolva numeroase probleme.
Mai exact, frunza de dafin eliberează uleiuri esențiale. Acestea nu doar că împrospătează aerul dar totodată elimină și mirosurile neplăcute. Cât despre sare, în mare parte știm deja că aceasta combate umezeala, dar și mucegaiul.
Ce se întâmplă dacă pui o frunză de dafin cu sare în frigider? În primul rând vei preveni mirosurile neplăcute. De asemenea, aerul va fi și el unul proaspăt. Iar ambele ingrediente mai pot fi plasate și în cămară, în baie, ori în dulapuri sau alte spații închise.
Cele mai multe gospodine spun că această metodă e o alternativă pentru produsele chimice odorizante, dar și pentru cele anti-mucegai. Practic rezolvi problema într-un mod cât se poate de natural.
Dacă pui o frunză de dafin cu sare în frigider vei reduce nivelul de umiditate, iar riscul de mucegai va fi unul mai mic. Iar același lucru e valabil și când vorbim de beciuri, ori spații închise unde mucegaiul poate apărea ușor.
Și tot aceleași ingrediente te pot ajuta să ai și o respirație mai proaspătă. Mai exact, cu ajutorul lor îți poți face o apă de gură cât se poate de naturală, dar și eficientă. Toacă mărunt frunze de dafin, pune-le într-o cană, iar apoi adaugă o linguriță de mentă tocată fin.
Toarnă deasupra 300 ml de apă fierbinte și lasă totul la infuzat până când se răcește. La final adaugă o lingură de sare și amestecă totul bine. Lichidul se trece printr-o sită de tifon, iar apoi se adaugă într-un recipient curat.
Practic apa obținută are proprietăți antibacteriene și antifungice, fiind o alternativă naturală la produsele din comerț. O folosești la fel ca apa de gură normală și cu siguranță vei observa diferența.