De ce să pui oțet în apa în care fierbi cartofii. Trucul genial care te scapă de o mare problemă. Foarte multe gospodine recurg la acest pont, mai ales când vor să pregătească salată de boeuf pentru masa de sărbători.
Care e motivul pentru care se adaugă oțet în oala în care fierb cartofii. Metoda inedită care te ajută să elimini o neplăcere des întâlnită în bucătărie. De acum înainte nu te vei mai confrunta cu această problemă!
Trebuie să știi că oțetul ajută legumele să își păstreze forma. În plus, are rolul de a forma o crustă subțire, dar și de a frăgezi la interior cartofii. De asemenea, aceștia se vor păstra mult mai crocanți la exterior.
Mai mult decât atât, oțetul este cel care frăgezește cartofii, în timp ce sarea elimină amidonul în exces. Datorită celor două ingrediente te vei bucura de un preparat delicios și vei recurge la acest truc de fiecare dată.
Se poate folosi orice tip de oțet, însă este indicat să nu se utilizeze o cantitate foarte mare. Dacă se întâmplă acest lucru cartofii fierți vor căpăta un gust acru, chiar și atunci când prepari o salată de boeuf pentru sărbători.
Unele gospodine aleg să fiarbă cartofii în oțet și cu un praf de sare și atunci când este vorba de cei pentru prăjit. Ulterior, se scurg de apa în exces și se feliază pentru a se prăji într-o tigaie cu ulei de floarea soarelui.
În felul acesta vor ieși exact la fel ca cei pe care îi savurezi adesea la restaurant. Bucătarii de top susțin că cartofii nu se vor lipi unul de celălalt în tigaie în timpul prăjirii și vor fi aurii, pufoși, delicioși, crocanți și pe gustul tuturor.
Foarte mulți specialiști sunt de părere că oțetul nu trebuie să lipsească din nicio bucătărie și că trebuie folosit zilnic datorită beneficiilor pe care le are asupra organismului. Spre exemplu, cel de mere are efecte antimicrobiene și antioxidante.
Potrivit doc.ro, oțetul de mere este renumit pentru proprietățile sale medicinale. Această substanță conține enzime, bacterii benefice și substanțe nutritive, printre care se numără vitaminele C și B, potasiul și fierul.
De asemenea, ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge, ameliorează simptomele de diabet, accelerează arderea grăsimilor și reduce nivelul de colesterol LDL. În plus, este benefic în controlul tensiunii arteriale și la îmbunătățirea digestiei.