Life

De ce să pui oțet pe parchet. Trucul genial pe care orice gospodină trebuie să îl cunoască

Care e motivul pentru care se pune oțet pe parchet. Metoda utilă pe care trebuie să o știe toate femeile despre gospodărie.
17.06.2024 | 16:05
De ce sa pui otet pe parchet Trucul genial pe care orice gospodina trebuie sa il cunoasca
Care e motivul pentru care se pune oțet pe parchet. Metoda utilă pe care trebuie să o știe toate femeile despre gospodărie. Sursa foto: healthline.com
ADVERTISEMENT

De ce să pui oțet pe parchet. Trucul genial pe care orice gospodină trebuie să îl cunoască. Ingredientul este o alternativă mult mai bună decât majoritatea produselor care se găsesc la ora actuală în comerț, în toate magazinele.

Care e motivul pentru care se pune oțet pe parchet. Metoda utilă pe care trebuie să o știe toate femeile despre gospodărie

Care e motivul pentru care se pune oțet pe parchet. Metoda utilă pe care trebuie să o știe toate femeile despre gospodărie. Ține cont de acest sfat prețios și simplu atunci când te apuci să faci curățenie în locuință.

ADVERTISEMENT

Tot ce trebuie să faci este să te asiguri că ai în bucătărie acest aliment extrem de versatil. Ține cont de faptul că oțetul este acid, fapt care ar putea afecta unele suprafețe de lemn. E foarte important să folosești un oțet alb.

Acesta are în compoziția sa 95% apă și doar 5% acid acetic. Cât despre rolul pe care îl are soluția în casă, ei bine, te va ajuta să scapi de toate mirosurile neplăcute. Indicat ar fi să se dea prima oară cu aspiratorul pentru a elimina praful.

ADVERTISEMENT

Mai exact, amestecul se face din 100 ml de oțel alb cu 3 litri de apă călduță. Se adaugă și un căpăcel de ulei de in și se agită foarte bine. Pentru a spăla parchetul din casă este nevoie de un mop curat și de o găleată.

Mopul se stoarce foarte bine înainte de a fi folosit. În felul acesta apa nu strică suprafețele de lemn. După ce se termină procesul de spălare prin casă se deschid geamuri pentru a se usca mai rapid și pentru a mai elimina din mirosul de oțet.

ADVERTISEMENT

De asemenea, soluția de oțet alb cu apă este foarte utilă și pentru curățarea suprafețelor din marmură, granit sau piatră naturală. În cazul în care ai în casă urme de la tocurile pantofilor, atunci poți folosi lână de oțel, care se găsește în toate magazinele de bricolaj.

Produse de evitat în curățarea parchetului din casă

Curățarea parchetului din casă este foarte ușoară atunci când ai la îndemână soluțiile potrivite. Pe de altă parte, gospodinele trebuie să știe că sunt anumite produse care trebuie evitate legat de această suprafață sensibilă.

ADVERTISEMENT

Specialiștii spun că nu trebuie să folosiți perii rigide sau produse care sunt abrazive. Din păcate, acestea pot zgâria stratul protector și mai târziu, parchetul din locuință va începe să se deterioreze, să se rupă ușor.

Clorul și produsele care conțin amoniac în compoziția lor decolorează stratul de decor, ceea ce înseamnă că nu sunt deloc indicate. Mai mult decât atât, experții în curățenie spun că lasă pete care nu mai pot fi îndepărtate.

ADVERTISEMENT
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului...
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului Piero Ferrari: „Știți ce se întâmpla după?”
Jocurile Olimpice de la Paris, o catastrofă: hoteluri goale, bilete nevândute și o...
Jocurile Olimpice de la Paris, o catastrofă: hoteluri goale, bilete nevândute și o sumă înfiorătoare cheltuită
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
"Cum poţi să zici că vreau să-mi omor copilul?" Filmul revoltei dezlănțuite în Leeds, după ce autoritățile au luat în grijă 5 copii ai unei familii de români
Strigăt de disperare al văduvei victimei lui Mario Iorgulescu! Cum s-ar fi putut...
Strigăt de disperare al văduvei victimei lui Mario Iorgulescu! Cum s-ar fi putut evita tragedia: Mi-a lăsat copiii orfani!
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
Povestea resturantului Shorley. Ce se întâmplă cu localul din București care l-a fascinat...
Povestea resturantului Shorley. Ce se întâmplă cu localul din București care l-a fascinat chiar și pe Florin Piersic
Scandal imens provocat de un gest al prințului Harry. S-a lăsat cu demisii
Scandal imens provocat de un gest al prințului Harry. S-a lăsat cu demisii
Ramona Gabor rupe tăcerea despre Irinel Columbeanu, fostul cumnat: Din acest motiv m-am...
Ramona Gabor rupe tăcerea despre Irinel Columbeanu, fostul cumnat: Din acest motiv m-am mutat din țară
Ce scrie presa rusă despre scandalul provocat de Diana Șoșoacă în Parlamentul European
Ce scrie presa rusă despre scandalul provocat de Diana Șoșoacă în Parlamentul European
Ramona Gabor spune adevărul despre relația ei cu Irinel Columbeanu. „M-am mutat din...
Ramona Gabor spune adevărul despre relația ei cu Irinel Columbeanu. „M-am mutat din țară exact din acest motiv". Cum se înțelege cu Mr.Pink