Se apropie sezonul grătarelor, astfel că ar fi bine să pui și tu sare peste cărbuni în momentul în care îl faci. Deși poate părea ciudat la prima vedere, acest ingredient îți va fi de mare ajutor.
Vremea a început să se încălzească, iar odată cu asta începe și sezonul grătarelor. Multe persoane aleg să facă grătar de paște și, evident și de 1 mai. Mai sunt însă și cei care îl fac în weekend, în curte.
Carnea făcută pe grătar este delicioasă, iar la fel și legumele. Oricât de mult ai încerca să o faci la tigaie, nu va avea niciodată acel gust aparte. Există însă și niște trucuri care te pot ajuta.
Spre exemplu, poți să pui sare peste cărbuni când faci grătarul. Sarea nu e doar un ingredient cheie în rețete. Aceasta poate fi utilizată și în numeroase trucuri, având în vedere proprietățile pe care le are.
Dacă pui sare direct pe jar, aceasta va intensifica savoarea alimentelor. Totodată, reglează temperatura, dar și fumul produs de grătar. Cu alte cuvinte, scapi de acel fum dens care îți intră în haine.
Sarea are capacitatea de a absorbi o parte din grăsimea care ajunge pe cărbuni. Astfel, reduce formarea acelui fum înecăcios, care poate totodată să afecteze inclusiv gustul mâncării.
Ce se mai întâmplă dacă pui sare pe cărbuni? Este menținută o temperatură constantă. Practic căldura se distribuie uniform, iar preparatele se vor face mult mai repede și scazi riscul ca acestea să se ardă.
Și tot sarea te ajută să gestionezi și flăcările nedorite. În momentul în care o arunci peste cărbunii aprinși, ea va reduce intensitatea flăcărilor, dar nu va stinge complet jarul, așa cum se întâmplă în cazul apei.
Cu alte cuvinte, sarea nu trebuie să lipsească atunci când faci un grătar, fie în spațiile amenajate, fie în curte. Acest ingredient te poate scăpa de o mulțime de probleme și totodată, dă și un gust aparte mâncărurilor tale.