Life

De ce e bine să pui un săculeț de lavandă în dulapul cu haine. Beneficiile aduse de această plantă

Află de ce e bine să pui un săculeț de lavandă în dulapul cu haine. Această plantă are mai multe beneficii pentru casa ta și are un miros puternic, dar îmbietor.
08.02.2022 | 13:05
De ce e bine sa pui un saculet de lavanda in dulapul cu haine Beneficiile aduse de aceasta planta
De ce e bine să pui un săculeț de lavandă în dulapul cu haine. Sursa foto: wallpaperflare.com
ADVERTISEMENT

Un săculeț de lavandă păstrat în dulapul cu haine este foarte benefic și are un miros puternic, dar extrem de plăcut și relaxant.

Săculeții cu lavandă se pot găsi ușor și pot fi cu adevărat benefici în casă. Ajută la eliminarea mirosurilor neplăcute, dar și a moliilor.

ADVERTISEMENT

Citește în continuare și află care sunt câteva dintre beneficiile acestei plante pentru locuința ta.

De ce e bine să pui un săculeț de lavandă în dulapul cu haine

În șifonier, hainele pot căpăta în timp un miros neplăcut, din cauza aerului închis. Pentru a scăpa de acest miros putem apela la metode simple, dar eficiente, cum ar fi lavanda uscată.

ADVERTISEMENT

Este bine să pui un săculeț de lavandă în șifonier pentru a îndepărta mirosurile neplăcute ale hainelor.

În același timp, lavanda va ține moliile la distanță dacă este păstrată în dulapul cu haine, potrivit The Spruce. Poți pune și crenguțe de lavandă în dulap.

ADVERTISEMENT

De asemenea, poți folosi săculeții de lavandă uscată și ca odorizant pentru cameră sau mașină. Atunci când nu este folosit, săculețul se ține ambalat pentru a menține prospețimea.

Aroma de lavandă înlătură starea de neliniște și de epuizare mentală și te poate ajuta să te concentrezi, dar și să ai o stare mai bună. De aceea este bine să pui și pe birou un săculeț cu lavandă.

ADVERTISEMENT

Ce alt metodă te poate scăpa de mirosurile neplăcute din șifonier

Dacă nu ai la îndemână lavandă uscată, există un alt truc care te scapă de mirosurile de aer închis din șifonier.

Un alt truc utilizat de gospodine pentru a scăpa de mirosul neplăcut al hainelor din dulap este folosirea boabelor de cafea.

Punerea în dulap a boabelor de cafea este un truc mai puțin cunoscut, dar la care merită să apelezi pentru a îndepărta mirosul de aer închis al hainelor și pentru a le menține prospețimea.

Cafeaua nu este toxică și are un miros plăcut, de care te vei bucura atunci când îmbraci hainele din șifonier. Ai nevoie doar de câteva boabe de cafea pentru ca acestea să absoarbă umezeala și mirosul închis, notează dcnews.ro.

Le poți pune într-un bol sau într-un săculeț de pânză pe care îl așezi apoi în dulapul cu haine.

ADVERTISEMENT
Tags: