Life

De ce să pui vin alb peste sarmale. Trucul genial pe care trebuie să îl folosești în rețeta tradițională

De ce să pui vin alb peste sarmale. Trucul genial pe care îl poți utiliza în rețeta tradițională. Preparatul tău va avea un gust inedit.
21.11.2023 | 13:58
De ce sa pui vin alb peste sarmale Trucul genial pe care trebuie sa il folosesti in reteta traditionala
De ce e bine să pui vin alb peste sarmale. Sura foto: Pixabay, Unsplash – Karolina Kołodziejczak/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Atunci când prepari sarmale, poți adăuga vin alb peste ele, deoarece trucul este foarte util pentru rețeta tradițională. Vei obține o aromă inedită cu ajutorul acestui secret.

De ce e bine să pui vin alb peste sarmale. Trucul perfect pentru rețeta tradițională

Sarmalele se numără printre cele mai apreciate feluri de mâncare din România și sunt nelipsite de la masa de sărbători. Fiecare gospodină le prepară în stilul propriu, dar sunt numeroase trucuri pentru a le da un gust aromat. De exemplu, poți adăuga vin alb peste sarmale, pentru o aromă inedită.

ADVERTISEMENT

Pentru rețeta tradițională de sarmale, ai nevoie de 500 g carne de porc (pulpă), 500 g carne de vită (pulpă sau piept cu grăsime), 200 g slănină afumată sau kaizer, 150 g orez și 3 cepe.

De asemenea, vei mai avea nevoie de un morcov, o lingură de țelină rasă, 2 – 3 fire de mărar și pătrunjel verde, 1 – 2 linguri de ulei sau untură și 400 g roșii în bulion. Poți folosi, alternativ, și pastă de roșii. Vei mai avea nevoie de două căni cu vin alb (300 ml), sec.

ADVERTISEMENT

Pentru sarmale, ai nevoie și de câteva condimente, după cum urmează: o linguriță coriandru și ienibahar măcinat, o linguriță de cimbru uscat, 2 – 3 bețișoare de cimbru uscat, 3 – 4 foi de dafin. Nu uita de sare și piper, fiecare câte o linguriță. La final, vei avea nevoie de frunză de varză murată pentru a împacheta sarmalele.

Cum se prepară sarmalele cu vin alb

Primul lucru pe care trebuie să-l faci este să toci carnea. Dacă nu ai suficient timp, atunci poți achiziționa carnea tocată direct de la magazin. Ai nevoie, apoi, de un bol mai mare astfel încât să poți amesteca toate ingredientele.

ADVERTISEMENT

Orezul trebuie spălat bine în apă rece, după care se pune peste carnea tocată. Se taie ceapa mărunt și se trage la tigaie în puțin unt, dar poți folosi și untură. După ce o călești, ceapa se adaugă peste carnea tocată.

După aceea, morcovul ras se adaugă peste ingrediente, apoi condimentele (sare, piper, coriandru, enibahar, firele de mărar și pătrunjel). Poți adăuga și 1 – 2 linguri cu pastă de roșii, notează cumsa.ro.

ADVERTISEMENT

Ingredientele se amestecă foarte bine, până când se omogenizează. Se pregătesc apoi frunzele de sarmale pentru a fi împachetate și trebuie să le porționezi în funcție de mărimea sarmalelor.

Între timp, se pregătește și oala în care vei fierbe sarmalele, iar pe fundul acesteia trebuie să pui un strat de varză tocată. Peste acest strat se pun sarmalele pe care vrei să le împachetezi.

Intre timp, pregateste si oala pentru sarmale. Pune pe fundul acesteia un strat de varza tocata. Peste acest strat vei incepe sa pui sarmalele pe care le împachetezi.

După ce le-ai împachetat, sarmalele se pun în oală și a fi bine să lași un gol în interiorul acesteia, pentru a pune afumătura și varza tocată. Înăuntru se strecoară și crenguțele de mărar și 3 – 4 foi de dafin.

Se mai pune un strat de varză la final, pentru a acoperi sarmalele, apoi se adaugă roșiile și bulionul. Se adaugă apoi și cele două câni cu vin alb, sec. Pune oala cu sarmale la cuptor, pentru 30 – 40 de minute, la temepratura de 200 °C.

Temperatura se reduce, ulterior, la 170 – 180 °C, unde sarmalele vor mai sta pentru încă 3 – 4 ore. După ce oprești focul de la cuptor, lasă în continuare sarmalele, până când se vor răci.

ADVERTISEMENT