De ce bate Şumudică la uşile din Liga 1? “Eram mâncat acum!”

Daniel Vlad   
in Stiri sportive
21/03/2018, 15:14
De ce bate Şumudică la uşile din Liga 1? “Eram mâncat acum!”

Marius Şumudică începe să regrete că în iarnă a refuzat o ofertă venită pe adresa lui de la arabi, pentru un contract de peste 1 milion de euro pe sezon, după ce poziţia sa în ochii başcanilor de la Kayserispor nu mai este la fel de sigură.  Astfel că antrenorul român a simţit pericolul, iar în ultimele zile a început să facă declaraţii de dragoste pentru Dinamo, FCSB şi CS U Craiova, pregâtindu-şi practic revenirea în România. Primul episod. Fostul antrenor al Astrei a declarat că alb-roşii vor mai lua titlul în Liga 1 Betano, doar dacă jucătorii lui Ionuţ Negoiţă vor fi antrenaţi de el. (vezi detalii)

După ce a terminat cu mesajele pentru Ionuţ Negoiţă, Marius Şumudică a trecut la episodul doi. Fostul tehnician al Astrei nu s-a mai ferit de nimeni şi i-a transmis public lui Gigi Becali că vrea să antreneze FCSB.  Recent, într-un interviu, antrenorul de 47 de ani a mărturisit că dacă ar lucra cu patronul vicecampionilor, atunci în mod sigur va câştiga din nou titlul în Liga 1 Betano. “Singurul om din Liga 1 cu care aş lucra este Gigi Becali. Şi garantez că, dacă se va întâmpla asta, voi lua titlul de campion la pas“,a spus Şumi zilele trecute.

Ţinta cu numărul trei: Mihai Rotaru!

Dar Marius Şumudică nu s-a oprit doar la Ionuţ Negoiţă şi Gigi Becali. Antrenorul lui Kayseri a continuat serialul declaraţiilor de dragoste, îndreptându-se şi către Mihai Rotaru de la CS U Craiova. “Lupta la titlu va continua între FCSB şi CFR Cluj. I-am văzut pe cei de la Craiova şi nu au constanţa unei echipe care să se bată la titlu. În afară de suporteri, care sunt extraordinari, în afara domnului Rotaru, care e un om care investeşte şi care a dat o identitate acestui club, aşteptam mai mult de la jucătorii acestei echipe. Dar mă aşteptam la mai mult şi de la antrenorul Craiovei. Acest tehnician a venit să demonstreze la noi ce nu a reuşit în Italia. Eu cred că avem antrenori mai valoroşi în România decât astfel de antrenori”, a fost atacul lui Şumudică direct la Mangia.

FANATIK.RO vă prezintă cu exactitate care este situaţia lui Şumudică la Kayseri şi din ce motiv tehnicianul român a început să trimită bezele către patronii din Liga 1 Betano. Ultima pedeapsă, pe care Marius Şumudică a primit-o în Turcia, s-a întâmplat dupa partida câştigată greu, scor 3-2, împotriva codaşei Karabukspor, iar preşedintele lui Kayseri, Erlor Bedir şi-a ieşit din minţi după problemele respective.  Antrenorul român a fost suspendat o etapă şi a primit o amendă de 3.200 de euro, dar nu se afla la prima penalitate. După sferturile Cupei Turciei, meci jucat împotriva lui Akhisarspor, Şumi a mai fost suspendat o etapă şi a primit o amendă de 2.800 de euro.

“Nu ne trebuie un antrenor care să stea doar prin tribune”

Preşedintele lui Kayserispor, Erol Bedir i-a transmis un mesaj clar antrenorului român după ce s-a săturat de manifestările acestuia din timpul meciurilor. “Nu ne trebuie un antrenor care să stea doar prin tribune. Acolo este locul suporterilor. Şumudică trebuie să stea lângă terenul de joc. Mai avem nouă meciuri, nouă finale, iar noi suntem aproape de cupele europene. Avem nevoie ca antrenorul nostru să stea la meciuri pe bancă”, a spus preşedintele lui Kayseri pentru Fotomac.

“Dacă nu făceam puncte în tur, eram mâncat”

Totuşi, Marius Şumudică a înţeles foarte clar mesajul venit de la şeful său, deoarece într-o discuţie cu mai mulţi apropiaţi antrenorul român li s-a confesat acestora. “Cu turcii ăştia nu te joci. Dacă nu aveam  puncte suficiente strânse în tur, atunci nu mai eram de mult la Kayseri. Eram mâncat! Mai bine acceptam oferta de la arabi pe care am avut-o în iarnă”, le-a spus Şumi prietenilor săi. În acest moment Marius Şumudică are la Kayseri un salariu anual de 400.000 de euro, iar de la arabi primise un contract de peste 1 milion de euro.

Nicolae Dică i-a răspuns lui Marius Şumudică după ce fostul antrenor al Astrei a spus că dacă el va antrena FCSB, atunci în mod sigur echipa lui Gigi Becali va câştiga titlul la pas. (Vezi detalii). Dar la revenirea în România, profitând de pauza pentru meciurile naţionalelor, Marius Şumudică a oferit o explicaţie pentru rezultatele sale mai slabe obţinute de Kayseri din ultimul timp. În mod sigur jucătorii săi nu vor fi încântaţi când vor afla declaraţiile antrenorului român. “Patronul echipei este un tip ok, dar la Kayseri mulţi jucători pe care eu i-am găsit acolo sunt învăţaţi cu puţin. Dacă au strâns 35-40 de puncte ei se mulţumesc că au scăpat de la retrogradare, iar noi vrem acum să prindem cupele europene. Este destul de greu!”, a declarat Şumi.

400 de mii de euro este salariul pe an al lui Şumi la Kayseri

5 este locul ocupat în acest moment de Kayseri în campionatul Turciei

Închide ×