Life

De ce se pune o bucată de material alb în caserolele de carne. Puțini știu la ce folosește

Motivul surprinzător pentru care se pune o bucată de material alb în caserolele de carne cumpărate de la magazin. Nu mulți știu la ce ajută.
15.03.2025 | 15:40
De ce se pune o bucata de material alb in caserolele de carne Putini stiu la ce foloseste
De ce se pune acel material alb în caserolele cu carne. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Dacă ai cumpărat măcar o dată carne ambalată din supermarket, probabil ai observat acea bucată de material alb aflată în caserole. La prima vedere pare lipsită de importanță, iar mulți o ignoră sau o aruncă fără să-i dea atenție. Totuși, are un rol esențial.

Care este, de fapt, rolul de material alb din caserolele cu carne din magazine?

Deși pare lipsită de importanță, bucata de material alb din caserolele de carne cumpărate din magazin are un rol esențial. Mulți o aruncă imediat, fără să știe că ea nu este acolo doar pentru a absorbi lichidul lăsat de carne.

ADVERTISEMENT

De fapt, această inserție specială contribuie la menținerea prospețimii și la siguranța alimentului, reducând riscul de dezvoltare a bacteriilor periculoase. Cum carnea este un produs perisabil, orice detaliu care ajută la păstrarea igienei contează.

Iar acest strat absorbant este parte din acel mecanism de protecție. Conform unui articol publicat de Ranker, materialul absorbant din caserole are rolul de a menține carnea separată de lichidul pe care îl elimină, prevenind astfel formarea unui mediu favorabil dezvoltării bacteriilor.

ADVERTISEMENT

În plus, bucata de material alb din caserole reține sucurile care s-ar putea scurge din carne, protejând atât rafturile magazinelor, cât și frigiderul de acasă, și contribuind la reducerea riscului de contaminare, notează mirror.co.uk. 

Din ce este confecționat materialul

Aceste materiale absorbante sunt, în general, fabricate din gel de silice sau celuloză, fiind acoperite cu un strat perforat din plastic non-toxic. Deși la prima vedere par subțiri și fragile, ele au o capacitate impresionantă de absorbție.

ADVERTISEMENT

Potrivit unui raport, unele dintre aceste materiale au capacitatea să absoarbă chiar și 40 de grame de lichid. Astfel, asigură o protecție suplimentară împotriva dezvoltării bacteriilor.

ADVERTISEMENT

Prin urmare cu toate că ai impresia că este inutilă sau te enervează uneori, bucata aceea de material alb din caserolele de carne are un rol clar: te protejează. Absoarbe lichidul, oprește bacteriile și te ajută să eviți riscuri atunci când gătești.