News

De ce se câștigă foarte greu premiul cel mare la loto 6 din 49. Dezvăluirea făcută de milionarul Sorin Constantinescu

Milionarul Sorin Constantinescu, considerat ”fost șef al păcănelelor” a dezvăluit de ce se câștigă atât de greu la extragerile Loteriei Naționale din România.
12.05.2024 | 07:00
De ce se castiga foarte greu premiul cel mare la loto 6 din 49 Dezvaluirea facuta de milionarul Sorin Constantinescu
De ce se câștigă foarte greu premiul cel mare la loto 6 din 49. Dezvăluirea făcută de milionarul Sorin Constantinescu
ADVERTISEMENT

Foarte mulți români joacă săptămânal la Loto 6/49, însă prea puțini câștigă. Motivul a fost explicat cu argumente solide de către Sorin Constantinescu, expert în domeniu, fost consilier al Directorului General din cadrul Companiei Nationale Loteria Română și fost președinte al Asociației Organizatorilor de Cazinouri din România.

De ce se câștigă foarte greu premiul cel mare la loto 6 din 49

Sorin Constantinescu a arătat că nu există ”nicio schemă” prin care cineva să poată câștiga marele premiu, astfel că totul se rezumă la noroc. Așadar, oamenii trebuie să știe că ar trebui să evite orice personaj controversat care susține că are ”scheme” care pot garanta câștiguri imense la Loto.

ADVERTISEMENT

”În ultima vreme pe TikTok au apărut tot felul de guru care vă dau numerele câștigătoare la Loto 6/49, vă spun ce combinații, ce variante există. Este o mare prostie, este doar un joc noroc. Nu s-a născut persoana care să știe vreo schemă de câștig la Loto. La 6/49 sunt 13.980.000 de variante, adică șansa voastră de câștig la premiul cel mare este 1 împărțit 13.980.00”, a punctat expertul.

Totodată, Sorin Constantinescu a arătat că șansele ca cineva să câștige marele premiu pus sunt minime tocmai pentru că a fost mărit considerabil prețul pentru o variantă de joc. Așadar, acum o variantă de joc costă 5 lei, deși înainte era vorba de 1 leu. Așadar există 14 milioane de variante posibile pentru ”premiul cel mare”.

ADVERTISEMENT

”Asta înseamnă 0 virgulă șapte de 0 iar ultima cifră este 7. Deci sunt 14 milioane de variante posibile pentru premiul cel mare, deci șasa de câștig este extrem de mică. De ce se câștigă atât de rar este întrebarea pe care și-o pune toată lumea. Pentru faptul că au mărit foarte mult prețul unei variante, acum este vreoi 5 lei, înainte era doar 1 leu”, a explicat Sorin Costantinescu.

Șansele ca cineva să câștige la Loto 6/49 sunt foarte mici în România

”Astfel, din cele 14 milioane de variante posibile, când era varianta ieftină se jucau aproximativ 10 sau 12 milioane. De exemplu, dacă am avea într-o căciulă 14 bilete, iar din acestea 10 sau 12 ar fi câștigătoare. Astfel, șansa să se câștige este foarte mare. Acum în schimb, din cele 14 milioane doiar 3 sau 4 milioane de variante maxim”, a subliniat milionarul.

ADVERTISEMENT

Așadar, principalul motiv pentru care se câștigă foarte rar la Loto nu e reprezentat de conspirații sau de ”manevre” făcute de Loteria Română, ci pur și simplu de faptul că există foarte puține variante câștigătoare raportat la numărul total de variante puse în joc. Practic sunt doar 3 sau 4 șanse câștigătoare dintr-un total de 14.

”Adică din cele 14 bilete din căciulă, doar 3 sau 4 sunt câștigătoare. În aceste condiții este foarte puținj probabil să extragi biletul câștigător. Din acest motiv se câștigă așa rar la Loto 6/49”, a explicat Sorin Constantinescu pe Tik Tok”, a fost concluzia lui Sorin Constantinescu, în speranța că românii nu vor mai visa cu ochii deschiși la câștiguri de milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Cel mai recent bilet câștigător la 6/49 a fost acum 4 săptămâni, undeva în Argeș. ”La tragerea Loto 6/49 de astăzi, 25 februarie 2024, s-a câștigat premiul de categoria I în valoare de 36.450.832,24 lei (peste 7,32 milioane de euro). Biletul norocos a fost jucat la agenția 03-029 din Pitești, județul Argeș și a fost completat cu trei variante simple la Loto 6/49, prețul biletului fiind de 24,50 lei”, se arată în comunicatul Loteriei.

ADVERTISEMENT