De ce se folosește coajă de ou la cafea. E un secret bine păstrat de barista care cunoaște foarte bine această artă. Descoperă în rândurile de mai jos care este ingredientul inedit la care nu te-ai gândit până acum.
Cafeaua este o licoare care se consumă încă de la primele ore ale dimineții, care ne dă energie și care ne trezește. Băutura este îndulcită frecvent cu zahăr, lapte sau scorțișoară, însă specialiștii ne spun la ce e bună coaja de ou.
Potrivit coffeeaffection.com, în procesul de preparare a acestui lichid se adaugă câțiva bucăți de coajă de la ouăle care au fost fierte în prealabil. În felul acesta putem fi siguri că toate impuritățile au fost eliminate în timpul fierberii.
Se crede că acest ingredient neașteptat are rolul de a echilibra gustul cafelei și în plus, o face să fie mai rafinată și mai plăcută la gust.
Ma exact, coaja de ou ne ajută să scăpăm de aromele neplăcute și amare. Acreala din cafea va dispărea ca prin minune dacă folosești acest truc știut numai de barista.
Un alt ingredient minune care potențează aromele din cafea, în afară de coaja de ou, mai este și sarea. Se spune că este un produs excelent care elimină gustul amar din băutură și care o face să fie de-a dreptul perfectă.
De asemenea, specialiștii în arta cafelei susțin că untul are rolul de a transforma băutura într-una divină. Datorită acestuia gustul va deveni mai luminos și mai bogat. Tot ce trebuie să faci este să adaugi o bucățică foarte mică.
Pe de altă parte, trebuie să ții cont de faptul că numărul de calorii va crește. Siropul de arțar se poate adăuga cu mare încredere în cafeaua pe care obișnuiești să o bei în fiecare dimineață.
Totodată, cei care adoră băutura specială pot apela la tot felul de arome, de la dovleac, caramel sau alune până la tutun.