Gospodinele știu bine ce bătaie de cap poate să fie când descoperi că varza pentru sarmale are prea multă sare. Dar există un truc băbesc simplu care poate salva situația. Ai nevoie doar de un cartof.
Vine Crăciunul și românii se pregătesc de sarmale, mâncarea care nu lipsește de pe nicio masă de sărbătoare. Dar ca să iasă bune, varza murată trebuie să fie perfectă. Din fericire, există o soluție simplă și la îndemâna oricui dacă ți-a ieșit varza murată prea sărată.
Tot ce trebuie să faci este să pui un simplu cartof la înmuiat în apa în care vei pune varza la desărat, ne informează romaniatv.net.
Cartoful are capacitatea de a absorbi excesul de sare din varză, echilibrând gustul. Este un truc vechi, folosit de generații întregi de gospodine, care s-a dovedit eficient de fiecare dată.
Metoda funcționează pentru că tuberculul absoarbe natural excesul de sare, fără să altereze gustul specific al verzei murate. Astfel, sarmalele sau alte preparate vor avea un gust delicios, fără să fie compromise de prea multă sare.
În afară de cartof, care este cel mai cunoscut truc pentru desărarea verzei, gospodinele folosesc și alte metode simple.
Înainte să te apuci de sarmale, este recomandat să pui varza la desărat cu cel puțin o oră înainte de a începe gătitul. Dacă este extrem de sărată, s-ar putea să fie nevoie să o lași la desărat chiar și peste noapte.
Acest truc este util atât pentru varza murată cumpărată din magazin, cât și pentru cea făcută în casă, în cazul în care ți-a scăpat prea multă sare.
Este important să știi că poți repeta procesul dacă este necesar. Dacă după prima încercare varza este încă prea sărată, poți schimba apa și cartoful și să repeți procedura.