Life

De ce se pune drojdie în chiftele. Secretul gospodinelor cu experiență

Motivul pentru care se adaugă drojdie în compoziția de chiftele. Trucul la care apelează gospodinele cu adevărat desăvârșite.
10.03.2025 | 15:20
De ce se pune drojdie in chiftele Secretul gospodinelor cu experienta
De ce se pune drojdie în chiftele. Sursa foto: Pinterest. Colaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Combinația dintre carne și condimente este delicioasă și se poate folosi în diverse preparate culinare. Bucătarii de top arată de ce se pune drojdie în chiftele. Acesta este și secretul gospodinelor cu experiență din România. E un sfat foarte practic.

Chiftele savuroase cu un strop de drojdie

Chiftelele se fac ușor și nu au nevoie de multe ingrediente. Gospodinele cu adevărat desăvârșite apelează la niște trucuri simple pentru a le face savuroase. Nicio persoană nu va refuza, cu siguranță, o a doua porție.

ADVERTISEMENT

Pentru a le face delicioase unele femei folosesc un strop de drojdie, dar care este motivul lor? Ei bine, fulgii de drojdie contribuie la o textură mai pufoasă. În plus, amestecul de carne și condimente va fi mult mai aerat.

De asemenea, acest ingredient simplu are rolul de a face compoziția mult mai ușor de modelat. Când începe să fermenteze drojdia eliberează dioxid de carbon, care joacă un rol important în crearea unor bule mici de aer.

ADVERTISEMENT

Totodată, aceste bule sunt ideale în timpul prăjirii. Chiftelele se vor găti uniform și nu se vor arde. Mai mult decât atât, gospodinele spun că datorită acestui secret, consistența chiftelelor va fi mai densă și mai grea.

Drojdia face chiftelele să fie mai suculente pentru că atrage și reține lichidele în compoziție. Prin urmare, acționează ca un agent de legare, ceea ce înseamnă că menține umezeala din carne și condimentele care se folosesc.

ADVERTISEMENT

Cât timp se prăjesc chiftelele, în tigaie

Experții din domeniul culinar le îndeamnă pe gospodine să folosească o tigaie confecționată din fontă. Aceasta trebuie să fie întreținută bine și să mențină o temperatură constantă în timpul prăjirii chiftelelor.

ADVERTISEMENT

Uleiul trebuie să fie încins bine înainte de a pune în vas bilele de carne. Temperatura uleiului trebuie să aibă 170-180 de grade Celsius. Cât despre perioada ideală de coacere ar fi bine să nu depășească câteva minute.

Cel mai indicat ar fi ca fiecare chifteluță să se prăjească câte 2 minute pe fiecare parte sau până când se rumenește frumos. Imediat ce sunt gata se scot chiftelele pe o farfurie pe care este hârtie de bucătărie. Aceasta absoarbe excesul de ulei din chiftele.