Fotbal international

De ce se teme antrenorul lui Rapid Viena la Bucureşti: “Nu trebuie să facem asta”

27.08.2018 | 15:49
De ce se teme antrenorul lui Rapid Viena la Bucuresti Nu trebuie sa facem asta

Antrenorul lui Rapid Viena, Goran Djuricin, atrage atenţia asupra returului cu FCSB şi spune că se teme de un singur lucru pentru meciul de la Bucureşti. Rapid Viena a câştigt prima manşă a play-off-ului Europa League cu scorul de 3-1, la capătul unui meci în care apărarea lui Nicolae Dică a gafat în mai multe rânduri, facilitând succesul austriecilor. FCSB a jucat bine în atac şi şi-a creat multe situaţii de gol, însă paradele portarului lui Rapid în patru-cinci rânduri plus două mingii expediate în bară au privat vicecampioana României cel puţin de un rezultat mai strâns, dacă nu chiar de un egal.

La Bucureşti FCSB are nevoie de o victorie cu 2-0 sau la mai mult de două goluri, în cazul în care vor marca şi oaspeţii. Misiune dificilă, ţinând cont d faptul că defensiva roş-albastră a comis multe erori în acest sezon iar Rapid Viena are atacanţi rapizi, care au şi tehnică bună. Antrenorul oaspeţilor, Goran Djuricin le cere în primul rând un lucru elevilor săi, pentru ca aceştia să nu aibă emoţii în privinţa calificării.

De ce se teme antrenorul lui Rapid Viena. Cere mai multe goluri ca în Austria!

“Trebuie să fim mai atenţi la ocaziile noastre, la ultima pasă care a venit rar. La Bucureşti, pur şi simplu nu ne permitem aşa ceva. Trebuie să marcăm mai mult. Trebuie să fim mai inteligenţi iar linia defensivă, din punctul meu de vedere, a permis prea multe ocazii. În ciuda acestor lucruri, echipa a fost unită. Suntem bucuroşi că am obţinut victoria.

Ne aşteptăm la 45-50.000 de fani la Bucureşti. Va fi ca un ceaun care dă în clocot pentru a-şi lua revanşa. Cred că putem demonstra că rezultatul de pe propriul teren nu a fost unul norocos”.

Căpitanul Schwab e optimist pentru calificare

Jucătorii austrieci sunt foarte optimişti înaintea returului de la Bucureşti. Faptul că a fost recuperat chiar de la meciul tur un jucător cheie precum Schwab, care şi-a arătat din plin clasa şi utilitatea, deşi venea după o accidentare destul de serioasă. Tocmai Schwab crede că echipa are toate atuurile pentru a se califica, pentru că va beneficia de spaţii largi la Bucureşti de contraatac. Schwab este convins că românii trebuie să se arunce în atac, pentru a marca pe cât mai rapid e posibil un prim gol, ceea ce poate oferi colegilor săi oportunităţi uriaşe de a surprinde pe contraatac. Rapid poate profita din plin de elanul ofensiv al FCSB şi un gol ar fi foarte important pentru ca obiectivul calificării să fie aproape realizat.

De ce se teme antrenorul lui Rapid Viena. Şi căpitanul echipei, Schwab, crede că echipa sa poate da goluri la Bucureşti. Imagine din meci
De ce se teme antrenorul lui Rapid Viena. Şi căpitanul echipei, Schwab, crede că echipa sa poate da goluri la Bucureşti

Însă acelaşi Schwab este convins că FCSB va încerca un adevărat forcing în primul sfert de oră al jocului, această perioadă putând fi cea mai dificilă, pentru că dacă se va lua gol repede meciul va deveni greu pentru ambele tabere. Dacă se va depăşi fără gol primul sfert de oră atunci şansele ca austriecii să gestioneze corespunzător situaţia în favoarea lor vor creşte foarte mult, iar românii vor începe să dea semne de nervozitate, pentru că asupra lor va începe să apară problemele de presiune cauzate de scurgerea timpului. Per total, căpitanul Schwab e optimist în privinţa calificării, care “depinde numai de noi să o obţinem”