Stiri sportive

De ce se teme CFR Cluj înaintea “finalei” cu Universitatea Craiova! Care sunt scenariile prin care ardelenii pierd titlul în cazul unei remize. Exclusiv

03.08.2020 | 16:37
De ce se teme CFR Cluj inaintea finalei cu Universitatea Craiova Care sunt scenariile prin care ardelenii pierd titlul in cazul unei remize Exclusiv
ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova și CFR Cluj joacă luni, de la ora 20:30, cu titlul pe masă pe stadionul “Ion Oblemenco”. Cine câștigă meciul devine campioana României, însă în cazul unei remize calculele se complică și se va decide la Comisiile FRF. Este un scenariu de care se tem atât oltenii, cât și clujenii. 

Cea mai simplă rezolvare a sezonului este victoria uneia dintre candidate. În acest fel, meciul Astra Giurgiu – Universitatea Craiova, cel care nu s-a mai disputat, nu mai are niciun fel de relevanță în stabilirea clasamentului final.

ADVERTISEMENT

Cum meciul Astra – Craiova este imposibil să se mai dispute, iar oltenii vor încheia cu un meci în minius campionatul, există mai multe scenarii de stabilire a campioanei în cazul unui egal din “finala” de pe Ion Oblemenco. Unele sunt în favoarea CFR-ului, altele în favoarea Universității.

De ce se teme CFR Cluj înaintea “finalei” cu Universitatea Craiova! Care sunt scenariile prin care ardelenii pierd titlul în cazul unei remize

CFR Cluj este avantajată de scenariul în care pentru stabilirea campioanei va fi luată în calcul media de puncte / meci. CFR Cluj a adunat 52 de puncte cu 21 de puncte în play-off (inclusiv punctul cu Craiova). Asta înseamnă 73 de puncte de împărțit la 36 de meciuri (26 în sezonul regulat + 10 în play-off). Media CFR-ului este 2,02.

ADVERTISEMENT

De cealaltă parte, Universitatea Craiova a adunat 46 de puncte în sezonul regulat plus 22 de puncte în play-off (inclusiv punctul cu CFR Cluj). Ar fi de împărțit 68 de puncte la cele 35 de meciuri (26 în sezonul regulat + 9 în play-off). Media Universității este 1,94 de puncte pe meci, scenariu în care ardelenii ar avea câștig de cauză.

Media între puncte/meci din sezonul regulat și media din play-off avantajează Craiova! Vezi toate calculele

Însă, din informațiile FANATIK, cei de la CFR Cluj se tem că se vor lua în calcul alte scenarii pentru stabilirea departajării în cazul unui rezultat de egalitate, unele dintre ele fiind în avantajul Universității Craiova.

ADVERTISEMENT

Primul dintre ele, media între punctele/meci din sezonul regulat și media din play-off. Astfel:

  • CFR Cluj: 52 de puncte / 26 de meciuri = 2 puncte / meci în sezonul regulat. 21 de puncte / 10 meciuri = 2,1 puncte în play-off. Luând cele două medii dau 4,1 puncte / 2 = 2,05 puncte / meci. 
  • Universitatea Craiova: 46 de puncte / 26 de meciuri = 1,76 de puncte / meci în sezonul regulat. 22 de puncte / 9 meciuri = 2,44. Cele două medii fac 4,2 puncte/ 2 = 2,10 puncte / meci

Un alt scenariu care nu este în favoarea clujenilor este media între punctele / meci înjumătățite după sezonul regulat și media din play-off. Astfel:

ADVERTISEMENT
  • CFR Cluj: 26 de puncte / 26 de meciuri = 1 punct / meci în sezonul regulat la înjumătățire. 21 de puncte / 10 meciuri = 2,1 puncte în play-off. Luând cele două medii dau 3,1 puncte / 2 = 1,55 de puncte
  • Universitatea Craiova: 23 de puncte / 26 de meciuri = 0,88 puncte / meci în sezonul regulat la înjumătățire. 22 de puncte / 9 meciuri = 2,44. Cele două medii fac 3,32 de puncte / 2 = 1,66.

Cel mai simplu deznodământ: victoria uneia dintre echipe o face campioană!

Astfel, rămâne de văzut care dintre scenarii va fi luat în calcul de Comitetul Executiv al FRF pentru stabilirea campioanei în cazul unei remize în meciul dintre Universitatea Craiova și CFR Cluj. Indiferent de decizie, una dintre formații se va considera dezavantajată.

Meciul va începe la ora 20:30, iar LPF trebuie să transmită la UEFA echipele calificate în cupele europene până pe 3 august la ora 23:59, adică le mai rămâne o oră și jumătate după finalul meciului să transmită forului european formația care joacă în preliminariile Champions League, singurul semn de întrebare rămas în play-off.

 

ADVERTISEMENT