De ce sînt nefericiţi elevii români şi cum le afectează performanţele

Ionuţ Cataramă   
in Hotnews
18/08/2016, 11:00
De ce sînt nefericiţi elevii români şi cum le afectează performanţele

După declaraţiile ministrului Educaţiei, care a comparat sistemul de învăţământ românesc cu o instituţie militară, am hotărât să analizez cum ajung nefericiţi elevii români, care sunt consecinţele şi soluţiile pentru a ieşi din impas. Analiza arată, printre altele, că nefericirea elevilor îşi are originea, conform opiniilor acestora, în special în relaţia cu profesorii şi în modul în care se raportează la rezultatele educaţiei. Totodată, această nefericire le afectează performanţele.

Elevii români, printre cei mai nefericiţi din lume

Am explorat situaţia elevilor români cu ajutorul datelor PISA 2012 (cuprind 68 de ţări sau teritorii, pe eşantioane reprezentative de elevi de 14-15 ani). Am constatat că elevii din România au cel mai scăzut nivel al sentimentului de apartenenţă la şcoală (belonging), dintre toate ţările şi teritoriile participante la anchetă — pentru autorii studiului PISA 2012, fericirea percepută de elevi la şcoală este o componentă a sentimentului general de apartenenţă faţă de aceasta.

Sursa: Digi24.ro

Ştirea MOMENTULUI

Soţia lui Julio Baptista e campioană! Silvia Nistal, spanioloaica care va încinge Liga 1 Betano. Galerie foto

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei FANATIK.RO si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale FANATIK.RO, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.

Închide ×