News

De ce spune Joe Biden că prețul benzinei a explodat din cauza lui Vladimir Putin. “Capacitatea ta de a-ţi umple rezervorul nu ar trebui să depindă de faptul că un dictator declară război “

Joe Biden, președintele SUA, pune creșterea prețurilor la carburnați pe seama lui Vladimir Putin, pe care, îl consideră criminal și responsabil de crimele de război din Ucraina.
13.04.2022 | 07:56
De ce spune Joe Biden ca pretul benzinei a explodat din cauza lui Vladimir Putin Capacitatea ta de ati umple rezervorul nu ar trebui sa depinda de faptul ca un dictator declara razboi
Președintele american crede că Putin este vinovat de genocid. Credit foto: Hepta
ADVERTISEMENT

În timpul unui discurs pe care l-a ținut în Iowa, Joe Biden, președintele Statelor Unite ale Americii, a vorbit despre creșterea prețurilor la combustibili cu care se confruntă cetățenii săi și a pus-o pe seama lui Vladimir Putin, notează ABC News.

Vladimir Putin, un dictator care declară război

Biden a călătorit în Iowa pentru a-și anunța proiectul prin care vrea să reducă prețul benzinei, pe care o pune pe seama lui Vladimir Putin. Mai trebuie precizat că, în acest moment, statisticile arată că indicele prețurilor în SUA este cu 8,5% mai mare față de anul trecut.

ADVERTISEMENT

Președintele american le-a explicat celor prezenți că prețul la pompă nu ar trebui să depindă de Vladimir Putin, pe care îl numește dictator și îl consideră responsabil de genocid.

“Bugetul familiei tale, capacitatea ta de a-ţi umple rezervorul, nimic din toate acestea nu ar trebui să depindă de faptul că un dictator declară război şi comite un genocid la o jumătate de lume distanță”, a adăugat Biden.

ADVERTISEMENT

Trebuie subliniat faptul că aceasta este prima dată când Joe Biden numește acțiunile Rusiei în Ucraina drept “genocid”. Asta după ce oficialii Casei Albe au anunțat că SUA investighează acuzațiile aduse de ucraineni pentru a-și stabili poziția.

“Da, am vorbit despre genocid. Pentru că a devenit mai clar și mai clar că Putin încearcă doar să șteargă ideea de a fi ucrainean. Și dovezile sunt tot mai multe”, a declarat Joe Biden.

ADVERTISEMENT

“Invazia lui Putin în Ucraina a dus la creșterea prețurilor la gaze și la alimente în întreaga lume”, a spus Biden. “Deci totul merge în sus. Am văzut asta în datele inflației de astăzi. Șaptezeci la sută din creșterea prețurilor din martie a fost cauzată de creșterea prețului cauzată de Putin la benzină”, și-a continuat președintele american discursul.

Inflația și prețul benzinei, o problemă pentru Casa Albă

După cum arată datele oficiale, inflația din SUA a atins un maxim al ultimelor patru decenii, asta pe fondul scumpirilor din întreaga lume. Prețurile medii au crescut cu 1,2%, iar asta alimentează îngrijorările legate de necesitatea unei eventuale intervenții în piață a autorităților federale.

ADVERTISEMENT

Într-o conferință de presă de la începutul acestei săptămâni, Jen Psaki, secretarul de presă al Casei Albe, a încercat să limiteze impactul pe care aceste cifre îl au asupra opiniei publice. Ea a subliniat că analiștii arată că prețul carburanților este cel care a dus la creșterea acestui indicator.

“De exemplu, de la acțiunile militare ale președintelui Putin din ianuarie, prețurile medii la combustibil au crescut cu peste 80 de cenți. Cea mai mare parte a creșterii a avut loc în luna martie, iar prețurile , uneori, au crescut cu mai mult de un dolar peste nivelul de dinaintea invaziei“, a declarat Psaki.

ADVERTISEMENT