News

De ce stagnează ancheta morții lui Petrică Mîțu Stoian, la aproape un an de la tragedie. Avocata familiei atenționează: ”Sper să nu se piardă dosarul”

Pe 6 noiembrie se împlinește un an de la moartea interpretului Petrică Mîțu Stoian, însă ancheta legată de decesul artistului bate pasul pe loc.
10.10.2022 | 18:00
De ce stagneaza ancheta mortii lui Petrica Mitu Stoian la aproape un an de la tragedie Avocata familiei atentioneaza Sper sa nu se piarda dosarul
Petrică Mîțu Stoian a murit la scurt timp după ce a urmat un tratament cu oxigen hiperbar la Clinica Nera / Colaj foto: Fanatik
ADVERTISEMENT

Pe cât de mare a fost scandalul provocat de moartea neașteptată a lui Petrică Mîțu Stoian, pe atât de asurzitoare este liniștea care s-a așternut peste ancheta autorităților. Instituțiile statului s-au grăbit să ”arunce” cu amenzi în clinica Nera, acolo unde artistul a venit pentru un tratament la camera hiperbară, însă o parte din ele au fost deja desființate de instanță.

Avocat Carmen Obârșanu: ”Dosarul este în dulapul procurorului, de o lună și jumătate”

La mai bine de 11 luni de la moartea lui Petrică Mîțu Stoian, familia interpretului nu știe de ce a murit, cine este vinovat sau dacă putea fi salvat.

ADVERTISEMENT

FANATIK a stat de vorbă cu avocata Carmen Obârșanu, care reprezintă familia lui Petrică Mîțu Stoian, pentru a afla stadiul în care se află dosarul penal legat de moartea cântărețului. Aceasta a dezvăluit că nici măcar ea nu are noutăți, pentru că dosarul este pus la ”păstrare” de câteva săptămâni bune.

”Am fost zilele trecute la Caraș Severin și am solicitat polițistului care se ocupa de caz să văd dosarul, însă am aflat cu surprindere că acesta a ajuns în dulapul unui procuror. Stă acolo, încuiat, cam de o lună și jumătate, sper să nu se rătăcească, așa cum s-a mai întâmplat în alte cazuri”, a explicat Carmen Obârșanu pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

Anchetatorii au plecat în concediu, dosarul a stagnat

În cele 11 luni de anchetă, au fost audiați mai mulți martori care au legătură cu acest caz, după care a fost emis un raport de expertiză medico-legală, de care avocata spune că nu este foarte mulțumită.

”Raportul de expertiză reține o culpă a medicului care s-a ocupat de domnul Mîțu Stoian la camera hiperbară, însă nu vorbește și despre vina clinicii, ceea ce nu e foarte în regulă. Din informațiile mele, domnul Mîțu Stoian a ajuns la clinică având un INR (analiza timpului de protrombină, n.r.) de 5,66 și a primit un tratament cu vitamina K și antihemoragice până a scăzut la 2, după care a făcut embolie pulmonară și a intrat în comă.

ADVERTISEMENT

Noi am formulat obiecțiuni la expertiză încă din martie 2022, însă ni s-a spus că mai întâi trebuie reaudiat medicul. Iar medicul n-a mai fost reaudiat de la începutul cercetării.

Ideea e că, după ce a fost emis raportul de expertiză, nu a mai fost audiat niciun suspect, deci dosarul cam stagnează. Data trecută, când am solicitat dosarul, polițistul care se ocupa de caz era în concediu, acum aflu că e în dulapul procurorului”, a mai declarat Carmen Obârșanu pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

Clinica Nera a scăpat de o parte din amenzi

Avocata a mai dezvăluit că o parte din amenzile primite de Clinica Nera de la DSP Caraș au fost anulate în instanță, după ce reprezentanții instituției le-au contestat.

”Am mai aflat că unitatea medicală a contestat cuantumul amenzilor pe care le-a primit după ancheta ministerului. Cea către DSP Caraș a scăzut de la 40.000 de lei la 10.000 de lei, iar DSP va trebui să plătească și cheltuielile de judecată de 1.800 de lei”, a mai spus apărătoarea familiei interpretului.

Decizia a fost luată pe 5 octombrie, Tribunalul Caraș Severin, când a fost admisă în parte cererea clinicii Nera împotriva Direcției de Sănătate Publică județeană anulând parțial contravenția primită în data de 11 noiembrie 2021. Anterior, judecătoria Oravița a respins cererea clinicii împotriva DSP Caraș.

Într-un alt litigiu soluționat de Curtea de Apel Timișoara, Ministerul Sănătății a avut câștig de cauză, după ce a refuzat cererea Clincii Nera de emitere a unui aviz pentru structură organizatorică finală a unității sanitare private cu paturi în regim de spitalizare continuă în specialitatea medicină fizică și reabilitare.

Cum a murit Petrică Mîțu Stoian

Petrică Mîțu Stoian a ajuns la Clinica Nera pe data de 5 noiembrie 2021, pentru a efectua un tratament post-COVID cu oxigen hiperbar. Medicul Bogdan Matei a efectuat evaluarea pacientului și i-a permis acestuia să realizeze o ședință scurtă, de test.

A doua zi, pe 6 noiembrie, Petrică Mîțu Stoian a fost transportat la spitalul din Oravița, după ce a început să acuze stări de rău și să tușească cu sânge. Ulterior, el a ajuns la Spitalul de Urgență Reșița cu diagnosticul ”edem pulmonar mixt / supradozaj dicumatinic / hemoptizie / status post-COVID-19”, conform presei locale. Moartea artistului a survenit în jurul orei 20:00.

ADVERTISEMENT