News

De ce sunt aprinse mereu luminile într-un oraș fantomă în care nu locuiește nimeni. Ce se întâmplă aici, de fapt

Cine aprinde luminile într-un oraș în care nu locuiește nimeni. Povestea adevărată a unei așezări care a fost părăsită, dar care are de toate
12.11.2022 | 09:30
De ce sunt aprinse mereu luminile intrun oras fantoma in care nu locuieste nimeni Ce se intampla aici de fapt
Orașul fantomă în care cineva aprinde în fiecare seară luminile. Sursa foto - cbs.com
ADVERTISEMENT

Mai toată lumea atunci când se gândește la un oraș fantomă are, de fapt, în minte un peisaj din filme horror, o imagine dezolantă cu case goale și, bineînțeles, nici țipenie de om. Și imaginea aceasta, pe alocuri, sinistră nu este deloc greșită nici în cazul de față.

Cine aprinde, de fapt, luminile într-un oraș în care nu mai locuiește nimeni

Doar că, orașul fantomă, așa cum a devenit cunoscut în întreaga lume este unul foarte bine întreținut, în ciuda unei probleme uriașe.

ADVERTISEMENT

Da, în momentul de față nu mai există oameni care să locuiască aici și lucrul acesta se întâmplă de o perioadă bună. Kitsault, căci despre el este vorba, este departe de a fi înfricoșător. Are o proprie poveste în spate, una chiar interesantă.

Oficial, localitatea este poziționată pe coasta de nord a Columbiei Britanice, în Canada. Toate bune și frumoase, numai că aceasta este goală goală.

ADVERTISEMENT

Culmea, absolut toate casele sunt întreținute impecabil. Mai mult decât atât, aici există centre comerciale, adică faimoasele mall-uri, dar și restaurante, bănci, pub-uri și teatre.

Toate sunt însă abandonate, deși sunt neatinse și nu puține dintre ele încă mai păstrează și folia peste anumite obiecte de imobilier, semn că acestea nici n-au fost folosite.

ADVERTISEMENT

Deși nimeni nu a mai stat în Kitsault din anul 1982, orașul fantomă este mereu luminat. Și, așa cum se întâmplă în orice oraș care se respectă, străzile au parte de copaci tunși și peluze aranjate.

Concret, așezat la granița cu Alaska, Kitsault a avut o existență foarte scurtă. Aici au stat oameni din 1979 până în 1982. Vorbim despre o comunitate de lucrători ai minelor de molibden.

ADVERTISEMENT

Puțin peste o mie de suflete spuneau orașului Kitsault acasă, dar, în 1982, după ce piața de molibden s-a prăbușit cu toții au plecat și nu s-au mai întors niciodată.

De mai bine de patru decenii orașul fantomă a rămas în conservare cu ale lui case unifamiliale, duplexuri și 7 blocuri cu peste două sute de apartamente. Spital modern nu a mai fost solosit, în piscină nu s-a mai distrat nimeni și peste cărțile din biblioteca centrală s-a așezat praful

Interesant este că întreaga localitatea este prevăzută cu televiziune prin cablu și linii telefonice, dar și cu o stație de epurare de ultimă generație.

În urmă cu ceva ani, un antreprenor american, Krishnan Suthanthiran a cumpărat orașul fantomă pentru 7 milioane de dolari. Acesta a vrut să-l readucă la viață și a investit peste 25 de milioane de dolari pentru îmbunătățiri și întreținere.

Tot el a angajat zeci de îngrijitori care merg prin locuințe și localuri, pentru a verifica și asigura eventualele reparații. Ei sunt, de fapt, cei care aprind luminile, tund gazonul și copacii constant.

În ultima perioadă, proprietarul orașului fantomă a anunțat că vrea să-și recupereze investițiile transformând Kitsault într-un centru al industriei gazelor naturale lichefiate din Columbia Britanică

ADVERTISEMENT
Tags: