Life

De ce sunt, de fapt, toate magazinele Lidl aranjate la fel. Este un secret al companiei

Motivul pentru care toate magazinele Lidl sunt aranjate la fel. Este un secret al companiei, de care nu toți clienții sunt conștienți.
25.03.2023 | 11:30
De ce sunt de fapt toate magazinele Lidl aranjate la fel Este un secret al companiei
Motivul pentru care toate magazinele Lidl sunt aranjate la fel. Sursa foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Toate magazinele Lidl sunt aranjate la fel, dar te-ai întrebat vreodată dacă există vreun motiv anume pentru acest lucru? Sunt anumite detalii cărora compania din Germania le-a acordat o mare atenție.

Motivul pentru care toate magazinele Lidl sunt aranjate la fel

Lidl este unul dintre cele mai celebre lanțuri de magazine de tip discount din Europa. Zeci de mii de oameni aleg să-și facă cumpărăturile aici datorită gamei larg de produse. Prețurile sunt accesibile, acesta fiind un alt lucru ce îi atrage pe clienți.

ADVERTISEMENT

Un lucru interesant despre lanțul de magazine este faptul că aranjarea este aceeași peste tot. Strategia a fost gândită de unii dintre cei mai pricepuți designeri de interior din Germania. Fie că mergi la Lidl în România sau în altă țară, produsele sunt dispuse la fel.

Sistemul de aranjare din interiorul magazinelor Lidl are drept scopuri principale fluiditatea prin acestea, precum și evidențierea anumitor categorii de produse. Reprezentanții lanțului se bazează pe acestea pentru a obține un profit cât mai mare.

ADVERTISEMENT

Culoarul din mijloc există în fiecare magazin. Pe acesta există mereu tot felul de produse, care le dau clienților sentimentul de mister, dar și dorința de a reveni pentru a face cumpărături.

Existența brutăriei în interior, din zona de acces a clienților, este un alt detaliu important. Un alt motiv al succesului magazinelor este și faptul că se găsesc alimente proaspete, din producții locale, precum fructe și legume.

ADVERTISEMENT

Lanțul de magazine are un succes atât de mare și datorită faptului că vinde produse care sunt aproape la fel cu cele ale unor mărci mai mari, însă la prețuri mult mai accesibile. În plus, designul și culorile folosite de Lidl pentru ambalarea produselor mărcii proprii sunt similare cu cele ale unor branduri renumite.

Câte magazine Lidl există în toată lumea

Fondat în Germania, Lidl deține peste 11.000 de magazine la nivel internațional. Acestea sunt situate în Germania, Austria, Belgia și Franța, dar și în alte țări din Europa de Vest, Europa Centrală, Europa de Nord și Europa de Est.

ADVERTISEMENT

De asemenea, Lidl există și în Statele Unite ale Americii. Peste 300 de magazine ale retailerului german se află la noi în țară. Zilnic, în majoritatea magazinelor Lidl, cozile sunt uriașe.

Lidl a fost înființat cu mai bine de 90 de ani în urmă, în Germania. Acesta aparține grupului Schwartz, care deține și lanțul de magazine Kaufland, existente în număr mare la noi în țară.

ADVERTISEMENT