De ce te doare genunchiul când e vremea urâtă afară, de fapt? Cu siguranță ai auzit multe explicații legate de această situație. Specialiștii vin însă cu alte idei. Despre ce este vorba și care e adevărul?
Poate că multe persoane observă dureri la nivelul articulațiilor în momentul în care vremea se schimbă. Totodată, unii consideră că atunci când plouă sau e înnorat afară, unele operații parcă dor mai tare.
Specialiștii au însă alte explicații. Cercetătorii de la Harvard Medical School au efectuat un nou studiu, iar odată cu el a fost demontat și un mit vechi conform căruia variațiile de vreme pot provoca dureri articulare.
De ce te doare genunchiul când e vremea urâtă afară, de fapt? Deși mulți credeau că vremea poate influența acest lucru, se pare că studiul actual nu a găsit niciun tip de asociere directă între nivelul precipitațiilor și disconfortul articular.
În ciuda noii descoperiri făcute, la un moment dat ortopedul Tarek Nazer vorbea la Antena 3 CNN despre cauzele durerilor articulare. Totodată, el aducea în discuție și tratamentele moderne care pot combate aceste dureri.
Potrivit acestuia, durerile nu pot fi legate de schimbarea vremii de fiecare dată. Există însă și excepții, conform specialistului. Mai exact, persoanele care au artroză ori boli reumatice ar putea să resimtă variațiile de presiune atmosferică.
“Nu putem lega orice durere de schimbarea vremii. Însă, la persoanele care suferă de afecțiuni precum artroza sau boli reumatice, variațiile de presiune atmosferică pot intensifica simptomele. În astfel de cazuri, scăderea presiunii externe poate duce la creșterea presiunii intraarticulare, cauzând durere.”, a spus medicul.
Ce faci însă dacă te doare genunchiul când e vreme urâtă afară? Specialistul ne recomandă să mergem la medic pentru a trata afecțiunea de bază, astfel încât să nu mai existe probleme în timp.
Totodată, acesta a făcut un apel la tratamente adecvate. Iar aici există kinetoterapie, dar și fizioterapie. Alte leacuri mai vechi în schimb s-ar putea să nu dea roade, iar de aici pot apărea și alte neplăceri.
“Este important să tratăm afecțiunea de bază prin consultarea medicului și utilizarea unor tratamente adecvate, cum ar fi fizioterapia, kinetoterapia sau, în cazurile mai grave, infiltrațiile intraarticulare”, a subliniat Dr. Tarek Nazer.